Predsednik stranke koja je "jezičak na vagi" na Savskom vencu za Danas: Odluku o novoj vlasti doneće lokalni odbor 1foto: Medija centar

Vasilios Proveleggios, predsednik Građanske stranke Grka Srbije, od koje zavisi formiranje nove vlasti u beogradskoj opštini Savski venac, kaže za Danas da će odluku o tome sa kime će u koaliciji na ovoj opštini doneti njihov lokalni odbor u dogovoru s koalicionim partnerom Zelenom strankom Srbije bez uticaja vrha stranke.

Proveleggios kaže da je to odluka koju će doneti ljudi sa lokala u dogovoru sa koalicionim partnerom.

„Tako smo se dogovorili kada smo pravili koalicioni sporazum i nemamo uticaj kao stranka na tu odluku“, navodi on.

Manjinska koalicija „Dosta politike – Savski venac je naš“ osvojila je na lokalnim izborima u nedelju jedan mandat.

Odbornik će postati Bojan Vujošević iz GSGS.

Lista „Aleksandar Vučić- Savski venac sutra“ osvojila je 18 mandata ili 48, 65 odsto glasova, dok je listi „Biramo Savski venac“ pripalo 16 mandata ili 43, 24 odsto.

Grupa građana „Za zeleni Savski venac“ okupljena oko Dejana Žujovića prema rezultatima Opštinske izborne komisije, osvojila je dva mandata ili 5, 41 odsto.

Grupi „Dosta politike – Savski venac je naš“ pripao je jedan mandat ili 2,70 odsto glasova.

Biramo Savski venac i Žujovićeva lista zajedno imaju 18 mandata, kao i lista oko SNS.

Nova vlast zavisi upravo od Vujoševića.

Proveleggios je tokom kampanje za Danas govorio o tome hoće li nakon izbora sa SNS ili sa opozicijom, kada je poručio da je to najteže pitanje za njih i da ih se stalno stavlja u neugodnu poziciju da odlučuje uz koga će biti.

Rekao je i da zastupaju “realan treći put koji daje konkretna rešenja”.

“Nismo uz vlast za mnoge teme – stranačko zapošljavanje, ucenjivanje građana da izađu na izbore, mnoge loše stvari radi vlast, ali i sto tako i opozicija. Samo gubimo kredibilitet time ako vam kažemo da smo uz opoziciju ili vlast, ne znam šta bih vam pametno rekao”, naveo je Proveleggios.

Koalicija Snaga, čiji je Proveleggios bio kandidat za gradonačelnika Beograda, najavila je konferenciju za sutra u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari