Tepić: Vrh SSP se povlači iz politike ako ne ispunimo predizborna obećanja 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Četvoro najviših funkcionera SSP – Dragan Đilas, Borko Stefanović, Dejan Bulatović i Marinika Tepić, obavezali su se, „i to sa overom“ da će izaći iz politike ukoliko u roku od šest meseci ne ispune prioritete iz njihovog Plana za dan posle, navela je Marinika Tepić, prva na parlamentarnoj listi koalicije „Ujedinjena Srbija“ za predstojeće izbore.

Marinika Tepić ovo je istakla na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni kandidati i program koalicije „Ujedinjena Srbija“ čime je ujedno otpočela njihova predizborna kampanja za izbore 3. aprila na svim nivoima.

Osim Tepić kao prve na parlamentarnoj listi i kandidatkinje ove koalicije za mandatarku Vlade Srbije, ukoliko osvoje većinu u parlamentu, javnosti su se obratili i Zdravko Ponoš kao predsednički kandidat Ujedinjene Srbije i Vladeta Janković kao kandidat za gradonačelnika Beograda.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome koji su prvi koraci ove koalicije ako dođe na vlast, Tepić je navela da je Srbiji neophodna tužiteljka za korupciju nalik na Lauru Koveši iz Rumunije ali i zakon o lustraciji.

„Naš plan je usmeren na povratak pravde u Srbiju. To podrazumeva usvajanje nekoliko zakona – zakon o specijalnom atikorupcijskom tužiocu, po ugledu na rumunsku tužiteljku koja je dokazala korupciju na najvišem nivou i procesuirala više od hiljadu funkcionera, sa uspostavljenom posebnom tužilačkom policijom. Tu je i zakon o poreklu imovine, ali pravi zakon, a ne ovaj SNS-ov, koji je napravljen tako da se plati ekstra profit i zaboravi nelegalno stečena imovina“, rekla je Tepić.

Među zakone koje će usvojiti ukoliko dođu na vlast, ona je istakla i lustracioni zakon.

„Taj zakon će sve koji su se ogrešili o etiku i ljudska prava dovesti u situaciju da ne mogu više da se kandiduju i donose odluke u naše ime. To je i apel od 50 intelektualaca tražio od takmaca u ovoj izbornoj trci. Mi smo to podržali i garantujem da će tako biti“, rekla je Tepić i dodala da postoje posebni planovi za razvoj obrazovanja, poljoprivrede, društva jednakih šansi, a da će uslov za to biti znanje, a ne članska karta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari