Vuletić (GDF): Ne podržavam akt o nenapadanju u opoziciji, poražavajuća kandidatura Jankovića 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić izjavio je da ta organizacija izlazi na  beogradske izbore, ali nije isključeno da to učini i na republičkom nivou, navodeći da  biti nosilac liste, „a u samom vrhu liste biće dugogodišnji novinar Boško Jakšić i pisac Svetislav Basara“.

„Organizacija nam je takva da na beogradske izbore možemo da izađemo sami, i to nas je navelo da izađemo samo na njih. Ali kada smo takvu odluku objavili, iz Sandžaka, Vojvodine, i manjih mesta u Srbiji su nas pitali – zašto samo Beograd?“, rekao je Vuletić  u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je dodao, „nije nemoguće da pretresemo odluku i izađemo na republičke izbore ako bude bilo makar i minimalnih uslova“.

On je ocenio i da je neophodno da građani, nasuprot domaćem političkom običaju, mogu da glasaju „za“ neku politiku, a ne samo „protiv“.

„Ne podržavam, recimo, zahteve da se napravi pakt o nenapadanju u opoziciji. Dobro je da građani vide naše razlike, da odluče koji pogled na život im je najbiliži, i tako i glasaju“, rekao je Vuletić.

Na pitanje šta GDF konkretno predlaže Beogradu, on je rekao da budući gradonačelnik, kao treća figura Srbije, „ima obavezu da ponovo napravi kosmopolitski grad“.

„Kao prvu odluku nakon izbora vidim uklanjanje onog sramnog murala u Njegoševoj ulici, i svakog drugog murala Ratka Mladića i Radovana Karadžića na javnim površinama“, rekao je Vuletić

Protiveći se kandidaturi Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda, on je nazvao „poražavajućim“ to što  se „na velika vrata vraća kadar Demokratske stranke Srbije, jedne od najgorih političkih opcija koje su trijumfovale nakon atentata na Đinđića“.

Na pitanje šta bi Aleksandar Šapić mogao da ponudi Beogradu, Vuletić je rekao „novu prevaru, jer je već dva puta prevario Beograđane, pogotovo Novobeograđane, kada su glasali za njega misleći da predstavlja građansku opciju“.

„Srpska napredna stranka (SNS) vodi i Srbiju i ovaj grad na način koji vređa inteligenciju“, rekao je Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari