Janjić: Kako oživeti briselskog „polumrtvog konja“

Osnivač Foruma za etničke odnose o aktuelnoj krizi između Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Dzabe izmisljeno pozivanje na nepostojecu ‘nacionalisticku mitologiju’, kada je stvar mnogo jednostavnija. Priznanje Ahtisaristana je i ostavljanje cele srpske kosovske populacije na milost i nemilost onima koji zele i oduvek su zeleli samo jednu stvar; da Srbi nestanu sa njihove vecinske teritorije. Pored toga, Srbija ce biti zapljusnuta tuzbama medjunarodnim sudovima onog momenta kada potpise priznanje otimanja svoje teritorije. Mozemo da trubimo o nekakvom nacionalizmu i mitovima koliko god hocemo. To su otrcane fraze koje vise ne znace nista osim kao kvaziargumentacija placenim nazovi-analiticarima koje su vreme i cinjenice pregazile …

  2. Zašto samo Brisel, Vašington uz saglasnost Rusije, već ravnopravni Rusije pa i Kine jer je i ona zainteresovana da investicije u Srbiji i njeni planovi o novom „Putu Svile“ i kanalu Dunav-Morava-Lepenac-Vardar-Egejsko More.
    Bez tih „Igrača“ Srbija ne treba da pristane na nikakve pregovore.
    To je svestan i Zapad i NATO jer u slučaju eskalacije sukoba u oružani, Srbija može sasvim legalno kao Sirija zatražiti vojnu pomoć Rusije i Kine da zaštiti njen teritorijalni integritet u granicama koje su te dve velesile priznali, dakle sa KiM.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.