Janković: Amerikanci odvukli Vučića u Vašington, poseta ispod njegovog nivoa

Ostavite komentar


  1. Da a šta je tu čudno? Ništa. AV je kazao „da SAD (Zapad) ne može da nam određuje šta da radimo“. Mogu, zašto? Pa zato što oni finsiraju vlast (tj. život) u Srbiji, jer bez njihovog novca (svake godine) nije miguće zatvoriti budzet Srbije i za ovaj skroman život koji živimo. Krediti MMF i dugih banaka na Zapadu, investicije, donacije, humanitarna davanja, saradnička, projekti, obnova…. eh saberi oduzmi to je svake godine oko 5 milijardi evra, i još oko 5 milijardi evra od naše dijaspore sa Zapada.Bez tih para Srbija ne može da preživi….nego zašto vi Jankoviću kao AV 30 g ratujete sa Zapadom a živite od njihovih para?

    1. Vucic je puko i na privatnom poslu koji mu je prioritet, nije on kapacitet da radi jos i drzavni posao

    2. Odlicno pitanje, Natalija. Ali na njega nikad necete dobiti odgovor. Malo vise pragmatizma, a malo manje licemerja ne bi nam skodilo.

      1. Domaci BDP inace iznosi 47 milijardi dolara (podaci za 2019). Ukupan javni dug (akumulirani iznos tokom svih prethodnih godina umanjen za vracanja nastala u medjuvremenu) iznosi oko 50% BDP-a. Zaduzivanje Srbije je u 2019 iznosilo 1.2 milijarde dolara. Dakle, elementarno nepoznavanje funkcionisanja ekonomije. Doznake imaju odredjeni znacaj ali ne i presudan. Srbija ima svoju privredu, koja iako devastirana daje odredjene rezultate, vidljive u BDP-u. Pri tome tu se racunaju i usluge. Dakle, zaduzivanje je cetrdeseti deo BDP u 2019. Bez toga se dakle moze.

    3. Obicno onaj ko ima kratku pamet misli da je najpametniji, a kratka pamet se vidi po ucinku, brljotine na sve strane a od hvalospeva vlasti svi dobijaju dijareju, dehidrirali smo slusajuci 7-8 godina nebuloze pametnog vladara koji krsi Ustav, i radi sta mu padne napamet ne polazuci nikom racune, dobio covek prciju Srbiju od svog dede i oca, koji kreten, kad-tad morace da odgovara sto je u zemlji napravio sizofreno ludilo i mafiju.’

    1. Ti sigurno nemas nivo da komentarises Vladetu Jankovica. Nema niko od nas koji komentarisemo bilo sta po portalima.

      1. Pod uslovom da predsednik Srbije bude Albanac. Za pocetak, mogao bi biti i lice iz Presevske doline.

      2. E, blago nama… klovnovi propale srpske opozicije nam sada sole pamet, posle trideset godina jedne te iste gluposti oni i dalje definišu „toplu vodu“ sa naknadnom pameću. Vučko će da vlada još pola veka pored Vladeti, Jeremića, Siniši Kovačevića,
        te ostalih uhleba svih režima. Kakva banda pozera i lezilebovića, bljak.

      3. Oni neće.Nitko nikoga ne može prisiliti da s nekim živi.Da vratite Kosovo,tek tada bi imali problem sa 2 000000 neprijateljski raspoloženih ljudi.Ćim prođu izbori,Vućić priznaje Kosovo….

    1. Kosovo je odavno samostalno, samo se svi prave da im to nije poznato.
      Za pocetak, neka „patriotski“ odu u „juznu pokrajinu“ bez pasosa i bice automatski vraceni sa granice.

      1. B3ez pasosa se I ide na Kosovo. Uz licnu kartu, kao, I u Republiku Srpsku.

    1. Mogli ste da napisete svaka vam cast na rezultatima tada u diplomatijii.

    1. On radeći na svoju ruku krši ustav,pa će kad tad odgovarati ovom narodu zbog toga.

      1. Krsi ustav ..?? Koji ustav – onaj zabljacke jugoslavije odn ustav srbo/gore ili onaj ex-Yu, drzave koja vise ne postoji.

        1. Onaj Ustav po kojem je postao predsednik, i po kojem su organizovani ti izbori. Trenutno važeći. Ako se osnovni pravni akt ove države ne poštuje, zašto i kako zahtevati od ljudi (o političarima nema ni pričati da od njih treba nešto očekivati) da poštuju zakone. Beše i feudalna Srbija pod Turcima imaše Ustav (neki kažu jedan od najmodernijih) i koji braniše i odbraniše od Miloševe zlovolje, čak neki predsednikovi prezimenjaci. Ovaj današnji Vučić sebi sam dade neke nadležnosti valjda smatrajući da je barem Miloševićev naslednik ako već nije naslednik nekog od onih dinastija. A u laganu je sigurno Kralj!

      2. Kosovo je Americko mora to da nam je jasno. Siptari slusaj sta Amerika kaze, takse su oni uveli nepita se Taci Haradinaj njihov gazda je Amerika. To i Vucic zna.

  2. „Ovog trenutka Srbija faktički nema Kosovo, ali je tapija naša i, istorijski gledano, ostaje sve dok ne priznamo Kosovo“, zaključio je Janković.

    Ovo sa „tapijom“ spada u guslanje,kakva tapija kakav bakrac,covece, !

    1. Cekaj, a one mikimaus mitove o Ilirima i Dardanima, isrtorijskim nepravdama i ostalo blja, blja, blja kojima vi Albanci pravdate okupaciju i otimanje Kosova i ne samo Kosova nego i delova skoro svih drzava na Balkanu (videti „autohtonu zastavu“) ne smatras za guslanje? Stvarno?

      1. Slicne gusle se koriste i u Crnoj Gori. I tamo se pominju neke „tapije“ slicne onima na Kosovu. Izgleda da je problem u ruznom ogledalu u kojem neko ne zeli da se pogleda.

      2. Kosovo niko nije oteo,tu je,nije pomaklo ni za pedalj,samo su otpratili koloniste!!!

        1. Kosovo je privremeno okupirani deo Srbije od strane albanskih terorista. Pre 1945. na Kosovu nije bilo albanaca a pre 13. veka nije ih bilo ni u Evropi. Primio ih je car Dusan kad su bezali pred Turcima i dao na upravu Janjinu. Iliri su Srbi, kao i mnogo milenijuma pre. Srbi su dali 18 rimskih careva, osnov Evropske kulture i civilizacije. Srpski haplogen Y hromozoma je prisutan kod svih evropskih naroda sto ih i cini Evropljanima. Od Srba su nastali Rusi i Sloveni seleci se prema Severu, Istoku, Zapadu ili Jugu. Podaci za navedeno postoje u etnografiji, genetici, istoriji, kulturi, u Vinci, Vatikanu itd…

  3. Kanda je tapija jača od faktičkog stanja. Ubi nas realnost.

    1. Zbog te tapije, sve drzave oko Srbije zive u realnosti dok se Srbija jos valja u XVIII veku. Kada se probudi …i tih izmisljenih tapija ce tada nestati.

      1. Dok se uneređuješ od smeha na pomen „tapije“, razmisli zašto je onda bitno da ta zaistala Srbija iz, ne znam kog veka, prizna to faktičko, “ rešeno“ stanje…
        Biće da ta “ tapija“ više vredi nego što mnogi ovde mogu da progutaju.

        1. Kosovo i Metohija su srpski bili, jesu i bice. Na Kosovu i Metohiji je osnov srpske civilizacije i kulture, manastiri i crkve neprocenjive vrednosti, simbol evropske i svetske kulture. Kada se poslao prvi signal van zemlje on je sadrzao kljucna dostignuca a medju tri bio je i Beli Andjeo iz 1235. godine iz manastira Mileseva. SPC treba da pred medjunarodnim sudom zahteva svoju imovinu i poveze je. Pola Kosova i Metohije je vlasnistvo SPC.

  4. Toliko sve tacno i citko receno,da sam ipak dva puta procitao da nesto
    ne bi promaklo.

  5. U suštini to je to,međutim možda jedina rezerva prema „dizanju rampe Rusije i Kine“ kada Vučić „legne na rudu“ je ta da će Rusija sve učiniti da Vučić NE legne na istu, ne zbog nas već zbog sopstvenih interesa! Sve u svemu između čekića i nakovnja,uostalom kao i prethodnih 75 godina a možda i više.

  6. Sve su to njegovi prijatelji i mentori koji su ga doveli na vlast i kojima je obećao priznanje kosova. Sad se koprca jer nezna kako da ispuni obećanje dato sponzorima.

    1. Koprcao se ne koprcao obecanje mora da ispuni? Malo je veci problem kako to da objasni @dusanu i gomili iluzionista koji su ubedili sami sebe da „psiho“ radi u korist naroda (izbezumljenih botova)?

  7. Ima još jedna stvar koja je malo kome pala na pamet. Bojkot izbora nije samo zbog predizbornih uslova koji su manje više isti kao i ranih godina pa je opozicija izlazila. Važniji razlog je to da relevantne stranke iz opozicije NE BUDU u parlamentu kada AV bude potegnuo promenu ustava pa potom i obavezujući dogovor sa režimom u Prištini. Tada će kompletna Skupština poneti epitet izdajnička sve na čelu sa AV i to će ga konačno oduvati sa političke scene.

    1. Mnogi u opoziciji kalkulišu s tiom idejom da će Vučič pasti na Kosovu, ali lično mislim da je to potpuno pogrešno.
      Ovaj tzv.“narod“ je toliko otupeo, toliko obezmozgan i toliko podložan i najdebilnijoj zamislivoj manipulaciji, da je Vučiću potrebna samo dobra medijska priprema da bi predaja Kosova prošla sa ovacijama i čestitkama prisutne (zaglupljene) publike! A kao što znamo, mediji su njegovo najjače oružje.
      Samo jedan primer: pre neki dan Vučić izjavljuje kako je za povećanje plata i penzija potrebno „jedinstvo naroda“!
      I ne samo da mu se niko nije čak ni smejao na debilnosti tog kalibra, nego nisu izostali ni uobičajeni oduševljeni komentari botova!
      Sutra da celu stvar priznavanja Kosova predstavi kao operaciju u kojoj su Srbi maestralno zaj***i Šiptare i otarasili se nepotrebnog balasta, 90% njih će mu oduševljeno aplaudirati na državničkoj mudrosti! Ostalih 10% će ludeti i besneti, ali iz inostranstva…

        1. Ne bas sutra, ali u narednih par godina sigurno. Jer ce do data socijalna, ekonomska i svaka druga cena nepriznavanja Kosova postati nepodnosljivo visoka.

  8. Gospodin Jankovic je lepo ukazao na sled dogadjaja. Vuciceva borba protiv Tajsona je izdajnicka a ne kukavicka. Narod za njega nije dostojan istine. Poljujao je sve cinioce drzave sa svojim lutkarskim premijerima. Obesmislio je cast, borbu, ponos, istinu za svoji naciju. Stvorio je vojsku ucenjenih i ponizenih sendvicara, koji ga verovatno mrze. Sve je otislo dovraga, pa verovatno i Kosovo. Zasto se veliki vodja ne obrati narodu po pitanju Juzne Srpske pokrajine. Da li je on Veliki vodja ili veliki izdajnik??!!

  9. Tacnije to je ispod drzavnickog polozaja Vucic Aleksandra. Sto se tice takozvanog nivoa, nema on to. Nikad nije ni imao.

  10. kada bi nam i dali kosovo sta bih sa dva miliona siptarskih prijatelja?

  11. „Veliki“ ambasador?! Doduse bivsi. Sta kaze, „odvukli Vucica“?! Gopodine Jankovicu, bio je jedan koji nije dozvoljavao, niti hteo, da ga „vuku“, pa Vam ni on nije valjao. Proglasismo ga zlocincem. Lako je biti ovako i ovoliko „pametan“ kada nemas nikakvu odgovornost zavaljen u udubne fotelje i deliti lekcije.

    1. Nemoj neko da zorani knezevic dira Svevisnjeg AvAv, inace dobicete po nosu.

      1. Aleksandar Vucic je vecini vas, „europejaca i jektraliberala“ , osnov i smisao zivota. Vase pogonsko gorivo je osecaj duboke veze sa njim, koji se, za sada, manifestuje kroz mrznju Znate ono, „od ,mrznje do ljubavu samo korak nas deli“?! Zbog njega ste poceli i da kevcete, AvAvAv…

        1. Zorana, samo sam hteo da vas I Svevisnjeg AvAvA branim. lepo sam ljude zamolio da vas i vaseg Capo di tuti Capi ne diraju. A vi odmah vredjate, pa ne prilici to za Bota di tuti Botova.

          1. Vama, kao i gospodinu „giometru“, postao am, cini mi e, opsesija. Glavna preokupacija Vam je da „jurite“ moje komentare i mlatite, kako se kaze „kao samar po dupetu“. Onako bez veze, bez ikakve logike i pameti. Tipican nacin ponaanja pripadnika rpkog pleba i to onog najnize kategorije. Moram da Vam skrenem paznju da sam srecno ozenjen i da uzalud gubite vreme, kao i onom „giometru“ da nemam afiniteta prema istom polu. Pratrite i dalje moje komentare, to je jedino zdovoljstvo koje Vam mogu pruziti.. Znam da u njima uzivate.

          2. Imate pravo gospodjo knezevic, ja stvarno uzivam da pratim vase komentare, I nastavicu da ih pratim. Ja bih vas zamolio da se vi ne nervirate sa nama. Ja znam da pripadam tom plebsu kako ga vi nazivate. Nije meni cilj da se merim sa vama, ko sam upste ja da to sebi dozvolim. Ja sam zavrsio jedan beznacajni drzavni Fakultet a vi ste SNS Akademac, heeeej AKADEMAC. Drago mi je da ste srecno ozenjeni, pozdravite muza.

  12. E pa nije bas tako bio je veoma blizu Trampa, samo sto se nisu sudarili na hodniku, malo je falilo

    1. Ne bi se ni susreli sa Trampom već bi ga obezbedjenje uguralo u neku praznu kancelariju kad hodnikom prolazi Tramp.

  13. Vidi se Jankovicu da si nepismen covek i da posmatras stvari iz krivog ugla, nerazumes politiku danasnjice, a vi iz Danasa budite malo objektivni pa objavite i ovaj komentar…

    1. Zali boze P R A Z N O G komentara i to iz bilo kog ugla, ama slobodno napisi nesto iz svog ugla

  14. evo su ove nase sive eminencije… kladim se kada se pogleda sta je gospodin uradio za recimo 8 godina ako je po 4 bio u vatikanu i londonu, rezultat je samo da se dobro namlatio para, da je uzivao ziveci na visokoj nozi, a da li je srbija imala ista od toga, siguran sam da je nula… palama je verovatno imao vise koristi za srbiju kao gradonacelnik jagodine kada je odlazio u posete u inostranstvo… e zbog takvih sivih eminencija smo propali kao narod jos pre vise decenija, i takvi ce uvek udarati klipove u tockove, pa i majka tereza da se pojavi na celu drzave…

  15. Ispod njegovog nivoa!??? Otkud njemu ikakav nivo. Žrtvujte se pa pogledajte samo nekoliko minuta od svakodnevnih maratonskih monologa na partijskim televizijama…nivo? Svašta

  16. Ko si pa sad ti, neki bivsi ambasador u vladi onog neobavestenog sad sam se setio. Alo bre tvoje vreme je vec odavno zaboravljeno.kad ste pljackali i harali Srbijom

  17. Pa bivsi ambasador nije spomenuo jednu cinjenicu a ta je da AV zvala jevrejska organizacija najmocnija u SAD i sad nam bivsi ambasador prica o spajzu u kome su ga amerikanci doveli i stavili za sto sa Tacijem a Taci nije bio pozvan na taj gongres,pa se pitam da li su informacije iz Vasingona bile deo spajza ili ti je Vladeta ovaj tekst pisao u nekom svom spajzu.

    1. Borko je bio tri puta na tom famoznom forumu, pa i neke bezznačajnije ličnosti iz Srbije. Nije taj forum neka fatamorgana. Čitaj i dalje „Informer“.

  18. Jankovicu . bill ste u diplomatijii sta ste uradili?
    Kosovo jeproglaseno za drzava.
    Engleski predsednik nije se sastao sa tadasnim predsednikom SRJ.
    Najlake je kritikovati.
    Sta vi mozete da pricate o diplomatijii!
    Nista ni ste uradili.
    Glasali smo da vama bude dobro.

    1. A, sa kojim m se to engleski predsednik, ikad’, sastao?

  19. Kako sad ispod casti?
    Pa Vucica svi „postuju“ i smeštaju na mesta prema postovanju.
    Setite se Francuske i proslave kad je bio smešten u zapecku.
    Svima je jasno da ozbiljni političari ne poštuju mafije i lazove, samo Vucic to nesvata.
    Dokle će on sramotite Srbiju?

  20. Vuciceva spoljna politika daje odredjene pozitivne rezultate,koliko vidimo spreman je na pregovore i sa crnim djavolom i nije mu nista ispod casti da bi sacuvao kosovo i metohiju za razliku od ďosa koji bi i mamu za pare prodao i gordog milosevica koji isto kao i dos nije imao nikakvu nacionalnu svest.

  21. Kosovo je Americko mora to da nam je jasno. Siptari slusaj sta Amerika kaze, takse su oni uveli nepita se Taci Haradinaj njihov gazda je Amerika. To i Vucic zna.

  22. Stari Srpski isprobani Metod
    Najlakše je okriviti Drugog
    A sa druge strane
    Što vi ne ucinite nešto po pitanju Kosaova pa da i vas pozovu u nekom Špajzu nego mrmljate okolo i ogovarate samo

  23. G. Janković priča o onome, o čemu, dok je bio na vlasti nije ni pomislio. Nije se ususdio ni da misli, a kamoli da predloži, iz udobne ambasadorske fotelje. Sada ga žulja sopstvena stolica pa mu naviru i ideje, koje nisu dok je mogao da ih primeni.

  24. Gde ste bili proteklih 8 godina? Gde ste bili dok je vlast koja vas je poslala u lagodni zivot diplomatije u Srbiji tako dobro radila da se smucila onoj polovini gradjana Srbije koji su molili za demokratiju i pravdu tu vlast, a onda odustala jer nade za popravak nije bilo.

  25. Više nije problem hoće li Srbija da prizna nezavisnost Kosovu, već to što Srbiju niko ništa ni ne pita, prosto je nevažno..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.