Janković: Tužba za bezočne laži 1Foto:FoNet Nenad Đorđević

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković najavio je, reagujući na navode medijske mreže Antidot da mu „ne preostaje ništa drugo nego da opet za bezočne laži tuži istu onu propagandnu mašineriju koju je već tužio što su objavili da radi za strane tajne službe“.

Medijska kuća Antidot objavila je da je Saša Janković od 2003. godine bio “saradnik i informator BIA”.

Pošto se saradnik BIA postaje potpisivanjem međusobno obavezujućeg dokumenta, Janković je javno ovlastio BIA „da takav nepostojeći papir objavi“.

„Makar to značilo da sada direktor BIA Bratislav Gašić ili koordinator tajnih službi dr Nebojša Stefanović moraju da sednu za pisaću mašinu iz prošlosti i kucaju ga. Samo, na njemu ipak neće biti mog svojeručnog potpisa“, naglasio je Janković u izjavi dostavljenoj FoNetu.

„Takođe, pošto je među ostalim lažima napisano i da sam ratovao u Vukovaru i Bosni, ali da Ministarstvo odbrane podatke o tome ne može da da bez moje saglasnosti“, napomenuo je Janković, „javno dajem saglasnost ministru Aleksandru Vulinu da objavi sve dokumente o mom vojnom angažovanju u Vukovaru i Bosni“.

„Njih će ministar Vulin morati da pravi, jer i oni ne postoje“, tvrdi Janković i objašnjava da „nikada tamo u bilo kojoj jedinici i u bilo kom vidu nije bio u ratu“.

Prema oceni Jankovića, „Srpska napredna stranka je, kao i sve ostale državne institucije, potpuno politizovala i zloupotrebljava sektor bezbednosti, ne libeći se najbrutalnijih i najopasnijih laži“.

On smatra da je „takva politizacija i zloupotreba službi nezabeležena u demokratskom svetu, kome na žalost, Srbija više ne pripada“.

„Opasnost koju žrtvama satanizacije napredna vlast proizvodi, minorna je u odnosu na ogromnu društvenu opasnost od fašističke države koju ova vlast gradi“, upozorio je Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari