Jasno je da iza ove farse stoji gradonačelnik Dašić i Srpska napredna stranka: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac 1Foto: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac

 

Ni posle tri dana od isceniranog rušenja štandova Srpske napredne stranke na Trgu Radomira Putnika, policija nije privela i procesuirala one koji su to učinili, iako se na snimku koji se pojavio jasno vidi lice jednog od njih, a znamo da policija raspolaže savremenim sistemima za raspoznavanje lica, uz pomoć kojih se za pola sata rešavaju ovakvi slučajevi, podsetili su danas iz opozicione liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac.

– To u potpunosti dokazuje ono što je već svima jasno, da iza ovog događaja stoji Nikola Dašić i SNS, ali što je još gore i za društvo opasnije je činjenica da je policija prihvatila ulogu saučesnika u ovom pokušaju obmane građana Kragujevca, istakao je advokat Ratko Kastratnović, kandidat za odbornika ove liste.

Po njegovim rečima „da su laž, prevara, manipulacija i nasilje temelji politike Srpske napredne stranke nije ništa novo i to nas ne iznenađuje”.

– Međutim, kao građani ovog grada i ove države nećemo da prihvatimo da policija radi u službi jedne partije, a ne u službi zakona i interesa građana od kojih primaju plate, napomenuo je on u svom današnjem obraćanju javnosti i medijima.

Zato je Kastratović ispred ove koalicije a lokalne izbore još jednom pozvao, „prozvao” i apelovao na kragujevačku policiju „da već do kraja današnjeg dana utvrdi identitet, privede i procesuira lica koja su rušila štandove SNS-a u nedelju 10.og decembra i o svemu tome obavesti zainteresovanu javnost”.

Takođe, po njemu policija mora i da odgovori na pitanje zašto kritičnog dana prisutni policajci u uniformi i civilu nisu reagovali na ovaj slučaj vandalizma.

– Jer u suprotnom ćemo pokrenuti sve mehanizme utvrđivanja odgovornosti onih službenika policije koji su zaslužni za ovo nečinjenje, istakao je Kastratović.

Iz koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac čvrsto veruju „da ćemo se u ponedeljak probuditi u jednom novom, oslobođenom Kragujevcu i u oslobođenoj Srbiji”, od kog dana će početi utvrđivanje odgovornosti za ovakve i druge zloupotrebe.

Zato su i danas pozvali sve sugrađane da u što većem broju izađu na lokalne izbore i zaokruže listu broj 10, kako bi dokazali da „Nismo svi isti”.

Da podsetimo, u nedelju, 13. decembra napadnut je i oboren štand Unija žena liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” u Pešačkoj zoni u centru Kragujevca.

Gradski odbor kragujevačkog SNS-a reagovao je vanrednom konferencijom za štampu „oštro osuđujući nasilje” u Pešačkoj zoni, kao i one „koji su ga izvršili”.

Bivši gradonačelnik Kragujeva Nikola Dašić, pozvao je kolege sa ostalih stranačkih lista da ne dozvole ovakve napade i indirektno optužio koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac da je inspirisala ovaj incident.

On je, tada na pitanje novinara da li se zna ko su napadači s obzirom da se incident dogodio u centru grada koji je pokriven velikim brojem kamera, rekao „da veruje da je policija već počela da radi svoj posao”.

Povodom ovog, u nedelju veče reagovala je lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, takođe vanrednom pres konferencijom na kojoj su odgovorili da je sve to „farsa u režiji SNS-a”.

I oni su oštro osudili sve vrste nasilja u našem društvu, uključujući i taj događaj na Trgu Radomira Putnika pozvavši nadležne organe da ispitaju ko je stvarno napadač i otkriju počinionice ovog čina, obzirom da na ovoj lokaciji postoje brojne sigurnosne kamere kojima to lako može da se utvrdi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari