Jeremić: Vlast SNS-a će nestati kao rukom odneta, vezuje ih samo goli interes 1Foto: Wikipedia/www.cirsd.org

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ljude u naprednjačkom režimu ne vezuje ništa osim golog interesa i da će „vlast otići kao rukom odneta“ kada taj materijalni interes bude doveden u pitanje.

„Među njima nema kohezije, ideologije, vere, vrednosti, patriotizma…Njihova organizacija, koja se sada čini velikom i moćnom, srušiće se kao kula od karata kada njeni čelnici više ne budu mogli da materijalno profitiraju“, rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Vrbas.

On je istakao da je veoma važno da u trenutku pada SNS-a sa vlasti postoji organizacija poput Narodne stranke, koja je spremna da prihvati sve izazove.

„Moramo biti spremni za vreme koje je pred nama, a potom i za ponovnu izgradnju Srbije iz ruševina koje ćemo po njihovom odlasku zateći“, rekao je Jeremić.

„A njih, trenutno toliko bahatih i svemoćnih, neće biti nigde, nestaće u mišje rupe, zaklinjaće se po kafanama da nikada nisu bili u SNS-u, da su oduvek bili na strani opozicije… Moramo dobro da pamtimo. Ne smemo ponoviti greške koje su naši prethodnici činili u prelomnim trenucima u kojima se menjao put kojim Srbija ide“, rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, istakao da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne sme dozvoliti da postigne dogovor koji bi podrazumevao „razgraničenje“ i punopravno članstvo Prištine u UN.

„Ako se ’razgraničimo’ sami sa sobom po kvazi-etničkoj liniji, tog trenutka tema razgovora Vučića sa strancima postaće nešto drugo – po svoj prilici Republika Srpska. Ako mu dozvolimo ’razgraničenje’ na Kosovu i Metohiji, on će zarad opstanka na vlasti primenjivati model odustajanja od nacionalnih interesa i teritorija unedogled, dok ne ostane kamen na kamenu, sve vreme terajući iz Srbije mlade i sposobne ljude, koji se protive njegovoj politici“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da 70.000 mladih koji godišnje napuste Srbiju znači 70.000 problema manje za koordinatore SNS-a, jer ljudi koji odlaze nisu glasači vladajuće stranke, pa je za režim bolje da oni žive u Geteborgu ili Torontu.

„Sa druge strane, za ovu nakaradnu vlast je najbolje da oni koji ostanu u Srbiji budu što siromašniji, jer je tada njihov glas sve jeftiniji – danas litar ulja, a sutra, bojim se, četvrt litre – i da rade za 200 evra koje će potrošiti u prodavnicama čiji su vlasnici stranci, a malo svog slobodnog vremena da provedu gledajući rijaliti programe. To je slika Vučićeve Srbije, koju hitno moramo da promenimo“, rekao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vrbas izabran je Ognjen Vujičić, vlasnik kafea u centru Vrbasa kome je letos uklonjena bašta uz asistenciju oko 40 policajaca, a privedeno je osam članova Narodne stranke.

Na skupu su govorili i potpredsednik Narodne stranke Svetozar Čiplić, član Predsedništva Narodne stranke  Vladimir Todorić i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.