Objavljivanjem snimaka nastavljen sukob na relaciji Jerković - "MI - Glas iz naroda": Ko je razočaran, a ko najavljuje krivične prijave? 1foto: Medija centar

Sukob „MI – Glas iz naroda“ i njihovog nosioca liste na beogradskim izborima Aleksandra Jerkovića, koji će u budućem sazivu beogradske Skupštine biti odbornik, nastavljen je objavljivanjem video snimka na Instagram profilu Branimira Nestorovića, kojim se Jerković želi kompromitovati.

Objavljeni snimak na profilu za koji nam je potvrđeno da je zvanično Nestorovićev datira od izborne večeri, a snimljen je u štapu „MI – Glas iz naroda„.

Novinar SRBIN.info Dejan Petar Zlatanović u uživo prenosu, tokom izbornog programa ovog Jutjub kanala, poziva Jerkovića da mu da izjavu. Njih dvojica odlaze na sprat iznad kako bi se Jerković uključio u program.

Razgovor je neformalan, a Jerković, na titlu piše, izgovara: „Je***i im kevu! Sad će Jerković Nestorovića… Ooo, sad ću da izvučem kintu!“ Sve to izgovara tiho, pa nije nemoguće da titl ne odgovara tačno izgovorenim rečima.

Drugi video snimak, takođe na Nestorovićevom Instagram profilu, objavljena je video izjava, takođe za Zlatanovića, takođe tokom izborne večeri.

„Što se tiče bilo kakvih koalicija to se neće dešavati. Ja pričam svoje lično mišljenje, sve ostale odluke biće dogovarane između rukovodstva koje čini nas dvanaestoro“, rekao je Jerković u objavljenom insertu.

Podsetimo, prvi snimak u ovom postizbornom sukobu objavio je sam Jerković. Na društvenim mrežama on je okačio snimak sa predaje potpisa Republičkoj izbornoj komisiji, kojim tvrdi da njegove kolege iz pokreta nisu ni imale nameru da objave beogradsku listu. Time je odgovorio na tekst jednog od sedmorice osnivača „MI“ Aleksandra Pavića koji je potvrdio da su se u jednom momentu, zbog Jerkovićevog postupanja i prohteva da se nađe na mestu za kandidata za poslanika koje smatra prolaznim, odlučili da beogradsku listu uopšte i ne predaju, da bi je zatim promenila usled njegovih obećanja da će „pokušati da radi najbolje što može“.

„U noći predaje potpisa RIK-u i GIK-u, 26.11.2023. praktično smo bili odlučili da ne predajemo listu za Beograd, pogotovo jer je Jerković upao u staru zgradu Narodne skupštine dok smo predavali potpise za republičke izbore i pred kamerama napravio incident tako što je napadno čestitao dr Nestoroviću uspeh u skupljanju potpisa i pitao ga kad će biti predati potpisi za grad, sve to uživo prenoseći preko Tik-toka. To je bila vrlo dobro izrežirana scena, a glavni glumac u neprirodno euforičnom stanju. To nas je dodatno utvrdilo u odluci da uopšte ne predajemo gradsku list“, svedoči Pavić.

U svom video obraćanju, u okviru kog je objavio i scenu o kojoj Pavić piše, Jerković je poručio da „sada kada ste se uverili ko je hteo da proda volju naroda, ko je hteo da izigra poverenje birača i ljudi koji su davali potpise za njihovu kandidaturu“ nema nikakav problem da se izađe i na nove izbore.

Objavljivanjem snimaka nastavljen sukob na relaciji Jerković - "MI - Glas iz naroda": Ko je razočaran, a ko najavljuje krivične prijave? 2
foto B.P./ATAImages

Šta kaže Jerković o snimku sa Nestorovićevog profila?

Aleksandar Jerković, novoizabrani odbornik s liste „MI“, koji je i predsednik udruženja „Pokret Nema nazad iza je Srbija“, upitan za svoju stranu priče, odgovara da je video snimak s Nestorovićevog Instagram profila – montiran, a najavljuje i krivičnu prijavu protiv autora.

„Kada se imenom i prezimenom javno bude oglasila osoba koja je autor ove montaže, ne samo da ću je prokomenratisati negu ću protiv tog lica istog dana podneti i krivičnu prijavu”, navodi Jerković.

Antonijević: Razočaran sam

Kako Branimir Nestorović nije odgovorio na naš poziv, za komentar smo upitali Borislava Antonijevića, koji spada u grupu sedmorice osnivača „MI – Glas iz naroda“, a koji je izabran i za narodnog poslanika i za beogradskog odbornika. Antonijević ističe da je i on objavio snimak, te da dugo nije mogao da veruje da je Jerković to zaista rekao zbog čega je više puta proveravao.

jerković
foto: Medija centar

„Što se tiče snimka i mog velikog razočarenja, ja sam jedan od onih koji je sve vreme Aleksandra Jerkovića branio i nikada nisam ni posumnjao da bi mogao da imanečasne namere. Kada sam ovo dobio juče ujutru, pošto mi je poslat samo isečak, rekao sam da ne verujem u sve to. Kasnije smo dobili potvrdu SRBIN.info i Dejana Zlatanovića da se ceo snimak nalazi na njihovom Jutjub kanalu. To je izveštaj iz izborne večeri. Na tom snimku se vidi isečak koji mi je poslat“, navodi on.

Dodaje da u verodostojnost snimka ne sumnja, osim „ako SRBIN.info nije montirao“, u šta ne veruje jer je Zlatanović „jedan od retkih novinara koji izveštava baš onako kako jeste“. On je našem novinaru i prosledio i video snimak sa kanala SRBIN.info.

„Ako smo mi grupa koja je rekla da ih ne zanimaju lični interesi i da smo tu zbog opšteg dobra, zato je moje razočaranje bilo veliko. Stvarno sam potrešen, ne znam kako tako… Njegova izjava je bila potpuno besmislena… Ja ne verujem, vraćao sam pedeset puta da vidim da nije slučajno nešto drugo rečeno. Meni je taj snimak stigao kompletno titlovan, pustio sam na zvučnike kući da bih bio siguran. Tada bukvalno kao da mi se nebo srušilo. To je ono što mi ne možemo da se poravnamo sa političarima jer imamo potpuno drugačije stavove u životu i gledanje na stvar“, kaže.

Dodatno ga je zbunila izjava koju je Jerković dao nakon što je u neformalnom razgovoru rekao da će „da uzme kintu“.

„To mi je bilo poražavajuće, ne mogu da verujem da čovek to kaže, pa onda izjavi da će poštovati odluke „MI“ i da se dogovorio sa Nestorovićem da neće biti ostupanja… To mi je bilo neverovatno, kako dve različite stvari mogu da se pričaju u razmaku od dva minuta“, navodi Antonijević.

Kaže da je uvek bilo spekulacija, da su ga razni zvali i pitali da li ih je Jerković „izdao“, ali da je to odbacivao.

„Onda me pitaju kako mogu da budem tako siguran. Zato što imam takav osećaj, ne znam, nije i nikada nisam prihvatio da je on išta uradio. I ja i dalje tvrdim da on neće ništa uraditi i da je sve to samo u sklopu njihove političke medijske propagande i samopromocije. I dalje tvrdim da neće ništa potpisati sa SNS-om, neka ostanem jedini koji nije u pravu. Ja do kraja verujem u njega“, kaže Antonijević.

Odgovarajući na Jerkovićeve ranije navode da je sam finansirao kampanju za beogradske izbore, Antonijević kaže da je to istina, ali da su svi sami sve finansirali zato što nisu uzeli sredstva iz budžeta.

Podsetimo, lista koalicije oko SNS-a dobila je 49 mandata, a koalicija SPS-JS-PUPS pet mandata, te im za većinu tačno fale dva mandata. Što se tiče opozicije, Srbija protiv nasilja dobila je 43, NADA sedam, a “MI – Glas iz naroda” šest mandata. Među onima o kojima se govori kao mogućim „preletačima“ na stranu režima je i ime Aleksandra Jerkovića, a on je do sada odbacivao teze da je o tome razgovarao sa bilo kime iz vlasti.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari