Aleksandar Jerković ostavlja mogućnost formiranja vlasti i sa SNS i sa opozicijom: Koji je uslov? 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Aleksandar Jerković, novoizabrani odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste „MI – Glas iz naroda“ (MI), kaže za Danas da ostavlja mogućnost formiranja vlasti i sa vlašću i sa opozicijom. Uslov je, kaže, da podrže program njegovog pokreta „Nema nazad – iza je Srbija“.

„Pokret „Nema nazad – iza je Srbija“ nije politička partija i mi nemamo ambicija za stranačkim kalkulacijama. Nama nije bitno udomljavanje članstva po javnim preduzećima. Bitno nam je da naš program za Beograd kome je 5,4 odsto građana dalo podršku bude realizovan“, kaže on.

Insistiraće na sastanku sa Branimirom Nestorovićem, osnivačem i nosiocem parlamentarne liste „MI“, jer je on jedini od članova ovog udruženja aktivno podržao ideje pokreta „Nema nazad – iza je Srbija“.

„Videćemo da li je i ko spreman da učestvuje u sprovođenju našeg programa. Ne isključujem mogucnost razgovora ni sa jednom ni sa drugom stranom ali ni mogućnost da se izbori ponove ako ne bude volje da se naš program realizuje. U fokusu našeg programa  je briga za svakodnevne probleme malog običnog čoveka koja nema previše dodirnih tačaka sa visokom politikom“, kaže on.

Direktno upitan da li ako SNS podrži njihov program su spremni da budu deo vladajuće većine u glavnom gradu, on odgovora da ne razume zašto su sva pitanja „usmerena na jednu stranu“.

„Zašto bi samo jedna strana bila zainteresovana za projekte koji su dobri za  građane  Beograda? Zar nije svima u intetesu normalnija komunalna policija i čistiji vazduh?“, pita Jerković.

Na pitanje za šta se onda zalaže, formiranje vlasti s vlašću ili ostatkom opozicije kaže: „Za realizaciju programa. Verovali ili ne“.

Ne vidi, dodaje, zašto ne bi ušao u vlast sa onima koji prihvate pomenuti program, napominjući da je učestvovao i u protestima Srbija protiv nasilja „dok ih nisu proglasili usko stranačkim protestima prozapadne opozicije“.

Jerković je pre dva dana uputio poziv za sastanak udruženju „MI – Glas iz naroda“ u vezi daljih koraka kad su u pitanju beogradski izbori. Iz ovog udruženja demantovali su Jerkovićeve navode da su na izborima nastupili u okviru koalicije sa pokretom čiji je Jerković predsednik, „Nema nazad iza je Srbija“, dok je osnivač „MI“ Dragan Stanojević nosioca beogradske liste optužio za fabrikovanje i učestvovanje u borbi Aleksandra Šapića i Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari