Joksimović: Zbog problema u EU ne otvara se pet spremnih poglavlja 1Foto:Beta/MIlan Obradović

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je za RTS da Srbija ima pet spremnih poglavlja za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, ali da se ona ne otvaraju zbog problema u EU. Istakla je i da Srbija vodi pregovore po najtežim kriterijumima.

Jadranka Joksimović je rekla da proces evropskih integracija nije jednodimenzionalan i da ga je teško posmatrati samo sa stanovištva onoga šta je Srbija radila, već i od onoga šta se dešava sa politikom proširenja, ali i sa samom Evropskom unijom.

„Ja vrlo često čujem kritike od onih koji su dugo zagovarali proces evrointegracija, ali ja nisam kupac za takve priče iz razloga što znam kakva je bila i gde je bila startna pozicija Srbije kada smo krenuli u pregovore 2014. godine“, rekla je Jadranka Joksimović tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku.

Dodala je da zemlja koja pristupa Evropskoj uniji ne treba da ispunjava samo političke, već i ekonomske kriterijume, a da je Srbija na početku pregovora imala „ekonomske razvaline“.

Ministarka je navela da do 2014. godine nije započeto rešavanje „kosovskog problema“, što je, kako je navela, uvek bilo politički zahtev za Srbiju, ali i da dotad nisu otpočele reforme pravosuđa i borba protiv korupcije.

Otvoreno 18 poglavlja, privremeno zatvorena dva

Joksimović je navela da smatra da je učinak trebalo da bude veći, ali da je na učinak uticalo i ono što se dešavalo u Evropskoj uniji – migracije, ekonomski problemi, zamor od proširenja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

26 reagovanja na “Joksimović: Zbog problema u EU ne otvara se pet spremnih poglavlja”

  1. LJUDI PUTUJU,CITAJU ,GLEDAJU TV NA ENGLESKOM I NEMACKOM….
    TREBALI STE NAGLASITI ,DA SU VASE IZJAVE UPUCENE GLEDAOCIMA TV PINK-a i ucesnicima ZADRUGE.

  2. Ne, nego je to zbog vaših loših rezultrata, kmoji su rezultirali lošim izveštajima o napretku Srbije u Euro integracijama

  3. Ono kad i posle kilograma botoksa ostanu jasne crte Velike Srbije, a u EU ima i birokrata koji rade njihov posao. Ne moze i jare i EU pare.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.