"Još jedan već viđeni spektakl": Vranjanci uoči posete Aleksandra Vučića jugu Srbije 1Ranija poseta Vučića Vranju Foto: Dušan Pešić

„Ne očekujemo ništa novo od još jedne posete predsednika Srbije, osim toga da će ponoviti svoja obećanja i krenuti u poduhvat koji bi njemu i njegovom okruženju doneo najviše koristi“, komentar je Staniše Kostića iz Vranja.

Od ranog jutra u Sportskoj hali u Vranju počelo je uređenje ambijenta i montiranje bine sa koje će se Aleksandar Vučić obratiti građanima juga Srbije na početku svoje još jedne kampanje isključivo političkog karaktera, kako se komentariše u Vranju. Očekuje se da u hali u Vranju bude oko 5.000 građana, na obe tribine ali i parketu ovog sportskog objekta.

-Sasvim sigurno će biti i „gostij podrške“ iz susednih opština juga Srbije, pre svega Leskovca, Vlasotinca, Bojnika Medveđe, tako da bi početak posete mogao da obeleži broj između šest i osam hiljada ljudi – procene su izvora Danasa iz Srpske napredne stranke u Vranju.

Očekuje se da zbog „razuđenosti“ posete deo podrške građana bude raspoređen i u opštine Bujanovac, Trgovište i Bosilegrad gde će nakon mitinga predsednik Srbije boraviti.

Očekuje se i bar nekoliko autobusa iz Kosovskog pomoravlja iz opština Kosovska Kamenica, Ranilug, Ropotovo i Novo brdo, gde žive Srbi, koji preko Srpske liste podržavaju politiku naprednjaka, a koji su egzistencijalno upućeni na jug Srbije.

Građani se pitaju o još jednom povodu posete, predsednika Srbije najsiromašnijem delu u državi, uprkos čemu će zaposleni u kompanijama Jumko, Simpo, kao i javnih preduzeća morati da „aplaudiraju praznih stomaka“. U Vranju je vidljivo da nema euforije, niti nekih očekivanja.

-Najveću korist imaće oni iz najbližeg predsednikovog okruženja na funkcijama u ovim opštinama gde građani i dalje teško žive, a ekonomska besperspektivnost ih tera na odlazak na rad u inostranstvo – kaže Vlada Ilić, nezaposleni radnik.

Kako je najavljeno Vučić će u Bujanovcu posetiti Osnovnu školu „Branko Radičević“ gde su u toku radovi na rekonstrukciji ovog objekta, ali nije predviđen susret sa čelnicima lokalne samouprave koju predvodi Nagip Arifi iz Demokratske partije (DP), kao ni susreti sa narodnim poslanikom Šaipom Kamberijem i predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmijem Mustafom.

-Nije mi jasno o čemu bi predsednik mogao da razgovara sa nama u Trgovištu, kad mi ovde nemamo ni jedno preduzeće, pa čak ni bankomat – pitaju se građani ove potpuno devastirane opštine. Predsednik Srbije u Bosilegradu će se sresti sa njegovim „vatrenim obožavaocem“ Vladimirom Zaharijevim.

Na Vlasinskom jezeru, predviđeno je obraćanje predsednika Srbije medijima, a vezano za početak radova na kolektoru za otpadne vode kako bi se sačuvala zdrava eko sredina u najvećem veštačkom jezeru u državi. Skromno, bez pravih „političkih i ekonomskih aduta“, i možda u trenutku kada građanima juga Srbije treba konkretno bolji život, jer, kako sami priznaju već su „previše siti svih obećanja koja su dobijali od prvog čoveka države“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari