Jovanov traži ostavku od Lutovca, optužuje ga za nasilje 1Printskrin RTS

Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Milenko Jovanov zatražio je od Zorana Lutovca, poslanika i lidera Demokratske stranke, da podnese ostavku na pisarnici, ako je protiv nasilja.

Oni imaju problem samo sa nasiljem koji će da se desi njima, a svako nasilje koje se desi nama je zasluženo i nema tog nasilja koje se desi nama a koje će oni da osude, rekao je Jovanov i dobio jak aplauz skupštinske većine.

Jovanov je rekao da opozicija nema ni predloga rešenja, ni kritike mera koje predlaže većina zato što im je samo stalo do nasilja.

On se osvrnuo na raniji događaj u Skupštini, tvrdeći da mu je poslanica DS Dragana Rakić u holu ove zgrade rekla jurićemo te po ulicama i to nije stilska figura, a ja se obratim Lutovcu da li da bežimo levo i desno, a ona mi je rekla „majmune, nemoj da ti zavalim šamarčinu“ ili tako nešto.

I nije tačno da se izvinjavao samo se pravdao, jer sam ja nima tako iritantan da ne znaju šta drugo sem da me šamaraju, naveo je Jovanov, tražeći od Lutovca da „podnese ostavku za šamaranje“.

Počnite od sebe sa tom odgovornosti kad tražite odgovornost, naveo je Jovanov ocenjujući da se opozicija ne bori za nasilje već ga hoće i generator je nasilja.

Sednica parlamenta na zatev opozicije raspravlja o bezbednosnoj situaciji u zemlji u prisustvu premijerke i ministra policije, a Jovanov je ostavku Lutovca zatražio nakon istupa poslanika DS u kome je postavio pitanje o Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade i njegovim spornim vezama sa kriminalno-navijačkim miljeom.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari