Jovanović: Dobar budžet, ali smo protiv 1Foto: LDP

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da ta stranka neće glasati za budžet za 2018. godinu,

Lider LDP ipak smatra da je ministar finansija Dušan Vujović napravio dobar posao u postojećim okolnostima i da bi ekonomska situacija bila bolja kada bi zemlja dinamičnije išla u evropske i NATO integracije.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da se sada posebno vidi koliko su besmislene optužbe o tajnoj saradnji LDP i Aleksandra Vučića da bi se „došlo glave ostalim opozicionim liderima“, koji se tajno odgovaraju i dele od premijerske do ministarskih funkcija.

Sve što se događa u opoziciji je loša poruka pred gradske izbore, ali barem predstavlja otrežnjenje, smatra Jovanović i najavljuje da LDP izlazi na lokalne izbore u pet mesta samostalno, ili u koaliciji sa Demokratskom strankom.

Očekujem od Saše Jankovića i Vuka Jeremića, ako su se odlučili na bojkot izbora, iako mi se sad čini da su manje tenzije nego ranije, da pozovu birače da glasaju sa LDP ili DS, rekao je Jovanović.

On je najavio i da će u nedelju 10. decembra, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, nagrada „Ledolomac“, koju LDP tradicionalno dodeljuje, biti uručena Biljani Srbljanović i Mrđanu Bajiću.

Govoreći o poseti tročlanog Predsedništva Bosne i Hercegovine Beogradu, Jovanović je rekao da je ona bila praćena tenzijama koje uporište imaju unutar same BIH, a ne toliko u odnosima Sarajeva i Beograda.

Srbija ima veću odgovornost za političke prilike u BIH nego neke druge susedne zemlje, rekao je Jovanović.

Presude Haškog tribunala podstakle su nesporazume unutar same BIH, a ne treba zaboraviti i da je sledeća godina izborna za tu zemlju, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari