Jovanović i Mihailović obišli enklave na Kosovu 1foto FoNet Ana Paunković

Koalicija NADA koju čine Nova demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) obišla je danas selo Grnčar i Štrpce na jugu Kosova i Metohije i ocenila da niko nema pravo da se odriče srpske teritorije.

Jedan od lidera te koalicije i predsednik Nove DSS Miloš Jovanović kazao je da će se boriti do kraja da Kosovo ostane sastavni deo Srbije, kako Ustav i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN predviđaju.

„Znamo ko smo i šta smo, a sve te njihove prljave kampanje, samo pokazuju koliko su nervozni i koliko nemaju načelni, argumentovan odgovor da brane svoju politiku, a nemaju ga jer takav odgovor ne postoji. Ne postoji argumentovan odgovor na pitanje: ‘Zašto izdajete Kosovo i Metohiju? Zašto napuštate taj narod? Zašto ga puštate niz vodu?’. Nećemo im dozvoliti da to urade“, rekao je Jovanović, prenosi se u saopštenju.

Predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović izjavio je da će se međunarodne okolnosti promeniti u korist Srbije i da do tada treba izdržati i sačekati vreme kada će se poštovati „sila zakona, a ne zakon sile“.

„To vreme uskoro dolazi i zato ćemo pobediti, sačuvati naš narod i našu teritoriju“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari