Jovanović (NADA): Ne sumnjam da opozicija ima većinu u Beogradu 1foto M.P./ATAImages

Nosilac liste koalicije NADA za parlamentarne izbore Miloš Jovanović izjavio je danas da ne sumnja da opozicija ima većinu u Beogradu, navodeći da je imala više glasova i na izborima 2022. godine i da ne vidi zbog čega bi se to promenilo za predstojeće izbore.

„U Beogradu će se stvari sigurno promeniti, a ja nisam siguran ni da će na republičkom nivou stvar biti toliko jasna koliko se čini“, rekao je Jovanović novinarima na Zemunskom keju, gde je koalicija NADA održala akciju „Porodični dan“.

Upitan o tome što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srpska napredna stranka (SNS) ima prednost i na nivou Srbije i na nivou Beograda, Jovanović je kazao da Vučić „govori mnoge stvari koje nisu istina“.

„I važne stvari koje se tiču kosovske politike i manje važne stvari, poput ove. Hajde ako je on to rekao, da mi ukonemo izbore. Možda je to rešenje da ga proglasimo za doživotnog vođu i da završimo sa demokratijom“, kazao je on.

Jovanović, koji je i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, ocenio je da „nema šanse“ da SNS ima većinu u Beogradu, čak i sa Socijalističkom partijom Srbije.

„To je prosto nemoguća misija nakon rezultata na prošlim izborima, nakon svega što se dogodilo u prethodnih godinu i po dana… Da li će se oni baviti nekim marifetlucima, to je drugo pitanje“, kazao je Jovanović.

Govoreći o problemima ostatka opozicije oko nemogućnosti rezevrisanja prostora za predizborne skupove, Jovanović je kazao da i se koalicija NADA sa tim problemom suočava već dva i po meseca.

„Mi smo od septembra u kampanji i retko gde smo mogli da dobijemo salu. A i kada smo u gradu, na otvorenom, suočavali smo se sa tim da naprednjaci okruže naše štandove i ne daju nam da pričamo sa građanima. To nam se desilo u Zrenjaninu, Rumi, Kikindi i još nekim gradovima“, rekao je predsednik Nove DSS.

Dodao je da nije lako doći ni do lokalnih televizija, kao ni do televizija sa nacionalnom frekvencijom.

„Mi smo dva, tri puta imali otkaz lokalnih televizija, već ugovorenih emisija unapred, gde prosto lokalni šef naprednjaka kaže da Miloš Jovanović ne može da gostuje“, kazao je Jovanović.

Novinarima se obratio i kandidat za odbornika u Skupštni Beograda ispred koalicije NADA, bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac, koji je naveo da će ta koalicija, ukoliko dobije poverenje građana na beogradskim izborima, biti tu za sve roditelje da im pomogne pri odgajanju dece.

„Da se ne plaše da ih puste da idu u školu, da idu na žurke, da idu na neke događaje. Mi ćemo im pomoći da se ne plaše toliko, da znaju da će grad da im pomogne u odgajanju dece“, rekao je Štimac.

Kazao je da ta koalicija želi da promoviše i sport i sportsku infrastrukturu, gde će deca moći zajedno da provode vreme i da se međusobno pomažu.

„Inicijativa je da oni što više budu zajedno, a da im mi i grad to sve pružimo“, naglasio je Štimac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari