Jovanović (Narodna stranka): Vlast glumi da se krećemo ka EU, Unija glumi da nas integriše u članstvo 1Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da vlast u Srbiji „trenutno glumi da se država kreće ka Evropskoj uniji“, dok sa druge strane EU „glumi da nas integriše u članstvo“.

Jovanović je za Radio slobodna Evropa rekao da će podrška graana Srbije članstvu u EU „porasti ako Evropa konkretizuje namere“.

„Što se tiče članstva, tu pre svega mora da postoji spremnost i druge strane. Čini mi se da su vrata EU sada zatvorena“, rekao je Jovanović.

Jovanović je povodom dokumenta o izbornim uslovima koji su ponudili evropski parlamentarci, a koji Narodna stranka nije potpisala, rekao da ta partija nije previše očekivala od dijaloga vlasti i opozicije uz posredovanje EU.

„Evroparlamentarci su ponudili kozmetičke promene koje ne mogu da dovedu do poboljšanja demokratskog procesa, tako da će, kao i uvek, građani morati sami da se izbore za demokratiju“, naveo je Jovanović.

On je ocenio da su u Srbiji poštovanje ljudskih prava i vladavina zakona „daleko od evropskih standarda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari