Jovanović: Opozicija da izađe iz kabineta i razgovara sa građanima 1Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da bi opozicija trebalo da razgovara sa građanima širom Srbije i da im ponudi rešenje za njihove svakodnevne probleme, jer je narodu „dosta kabinetskih razgovora o tome ko će s kim na izbore i kako“.

„Građane muči kako da prežive i spoje kraj sa krajem, kako da pošalju decu u školu i obezbede im doručak. Funkcioneri Narodne stranke, počev od predsednika i potpredsednika Vuka Jeremića i Miroslava Aleksića, svakodnevno razgovaraju o tome sa građanima širom Srbije. Potpredsednik Borislav Novaković se bori da zaustavi projekat ’Novi Sad na vodi’, a potpredsednik i poverenik za Beograd Zdravko Ponoš sprema kontrolore za beogradske izbore“, rekao je Jovanović televiziji N1.

Jovanović je istakao da „problemi građana neće biti rešeni samo tako što će opozicija gostovati na Radio-televiziji Srbije“, što jeste veoma važno, ali je neophodno i razgovarati sa građanima širom zemlje.

Generalni sekretar Narodne stranke je izrazio nadu da će biti postignuto puno jedinstvo opozicije u nastupu u dijalogu sa vlašću o izbornim uslovima uz posredovanje Evropske unije.

„U dijalogu je potreban zajednički nastup opozicije i to onih koji su bolje uslove tražili i za izbore 21. juna, a to znači nastup bez onih koji su trojanski konji, odnosno bez onih kojima je vlast pomagala da skupe potpise za te izbore. Ne vidim kako sa trojanskim konjima možemo da imamo zajednički nastup pred evroparlamentarcima“, naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da je za opoziciju važno da se kreće na dva koloseka – dijalog o izbornim uslovima i priprema za izbore, jer se ne može čekati kraj dijaloga da bi se tek onda krenulo u pripreme.

„Narodna stranka očekuje da će naši evropski partneri dobro sprovesti dijalog i pristupiti mu u dobroj veri, jer imaju iskustva iz prethodnog dijaloga i videli su načine na koje vlast može da sabotira taj proces. Žalim što je unutrašnje pitanje Srbije internacionalizovano, ali je do toga doveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, naveo je Jovanović.

„Važno je da je na zasedanju Komiteta EU za spoljne poslove izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčkik jasno rekao da u Srbiji nema slobode medija i da je jako zabrinut zbog slobode izražavanja u Srbiji“, rekao je Jovanović, i dodao da je Bilčik juče preneo Jeremiću da se dijalog početak dijaloga može očekivati početkom sledeće godine.

Upitan da li postojeći saziv Skupštine Srbije „može pružiti ruku opoziciji u dijalogu“, Jovanović je odgovorio da se aktuelni saziv parlamenta može nazvati „zbirštinom“, odnosno „skupom ljudi odabranih najgorom mogućom selekcijom“.

„Skupština je pretvorena u poligon za vežbu polaznika SNS akademije, koji se utrkuju ko će se više ulagivati Vučiću i jače govoriti o opozicionim liderima“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.