Jovanović: Sankcije Rusiji ne dolaze u obzir 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da nikakve sankcije Rusiji ne dolaze u obzir, ocenivši da bi to bilo suprotno interesu države i naroda.

Jovanović je, kako se navodi u saopštenju DSS, rekao i da će prihvatiti poziv za razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vezi sa globalnom situacijom u kojoj se zemlja danas nalazi.

„Mislim da je razgovor plodotvoran čak i kad se ne složite, čak i kad radikalne razlike iznesete, što će očigledno s naše strane sada biti slučaj. Razgovor sa predsednikom Srbije je konačno prilika da se razjasni situacija“, naveo je Jovanović.

Na razgovorima koji će uslediti i za koje je Vučić najavio poziv relevantnim političkim partijama, „neko će reći moramo u EU, a mi ćemo reći da ne treba“, poručio j Jovanović.

„Ni Unija se neće širiti u dogledno vreme, a s druge strane, Srbija ne može da postane članica EU, a da ne prizna secesiju Kosova i Metohije“, ocenio je lider DSS.

Ako je Vučić odlučio o sankcijama Rusiji, onda bi, smatra Jovanović, trebalo da kaže građanima da je „odustao od KiM i energetske bezbednosti Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.