Jovanović: Srbiji potrebna Evropa, ne Rusija 1Foto: Twitter / @LDP

Predsednici LDP i SDA Sandžaka Čedomir Jovanović i Sulejman Ugljanin danas su u Novom Pazaru predstavili dokument koji sadrži političke principe za koje smatraju da moraju biti zastupljeni u političkom programu građanskih demokratskih snaga na predstojećim predsedničkim izborima.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je izjavio da su on i Ugljanin poslednji ljudi koji će dozvoliti da Srbija, tumarajući zbog nesposobnosti onih koji zemlju vode ili onih koji su dužni da ih u greškama zaustave, svojim lutanjem na kraju sebe vrati u devedesete godine.

„Svet je u krizi i to znamo, a situacija u kojoj se nalazi Srbija je takva da od nas još jedanput zahteva da na vrlo jasan način, jezikom koji niko drugi u ovom trenutku to ne želi da uradi, kažemo šta je ono što je potrebno Srbiji da bi izašla iz problema sa kojima se suočava i pod kojima joj puca kičma“, navodi Jovanović.

Jovanović je rekao da je Srbiji potrebna Evropa a ne Rusija, ali da nema ništa protiv Rusije i da nikada nije na bilo kakav način ikada povukao neki nekorektan potez prema toj zemlji.

„NATO, a ne ludilo devedesetih, jer samo kroz NATO možemo obezbediti neophodan mir čitavom regionu. Mir i saradnja sa Kosovom umesto svega onog što smo videli u vremenu koje je ostalo za nama. Pošten odnos prema Bosni i Hercegovini, prema svim narodima u Bosni i Hercegovini, i politika koja ne traži svoju šansu u tim velikim nesporazumima u kojima se nalazi ta zemlja već politika koja je spremna da doprinese kako bi se Bosna i Hercegovina izvela iz te jednosmerne ulice u kojoj su je neodgovorni političari ponovo vratili“, istakao je Jovanović.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da su u pitanju principi na kojima poslanička grupa u Skupštini Srbije – Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića i Stranka demokratske akcije Sandžaka – ozbiljno radi.

„S obzirom na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi naša zemlja i događaji u regionu koji su refleksija na naš život u Srbiji – bilo sa strane Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, sa svih strana, i međunarodne okolnosti u kojima se danas nalazimo, svi ovi novi izazovi, mi smo normalno kao ozbiljne stranke utvrdili neke principe koji su principi zajedničkog rada i javnost treba da zna kako mi vidimo stanje i kako mi mislimo odgovore na sva ova važnja pitanja“, rekao je Ugljanin

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Jovanović: Srbiji potrebna Evropa, ne Rusija”

  1. Треба бити велики мазохиста или шпијун па изрећи овакав хвалоспев (западној) Европа која нас је три пута у последњих 100 година напала, окупирала и десеткована, док са Русијом не само да никад у историји нисмо ратовали, него смо у поменутим ратовима (а и између њих) преживели искључиво захваљујући њој.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.