Miloš Jovanovićfoto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom kosovske politike, još jednom potvrdio svoje antidržavno i protivustavno delovanje pri tome grubo vređajući inteligenciju srpskog naroda i svih građana Srbije.

Jovanović je istakao da Vučić, izjavivši da „Srbija neće prihvatiti bilo kakav dokument koji je obavezuje na podršku i pomoć takozvanom Кosovu u članstvu u Ujedinjenim nacijama, organizacijama, institucijama i agencijama Ujedinjenih nacija“, pokušava da na najperfidniji i najpokvareniji mogući način obmane i prevari srpski narod.

„Niko od Srbije i ne traži da podrži i pomogne članstvo Кosova u Ujedinjenim nacijama. Ono što se od Srbije traži, kako je i određeno članom četvrtim takozvanog francusko-nemačkog sporazuma, jeste da se Srbija „ne protivi članstvu Кosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji“, istakao je Jovanović u saopštenju.

On je dodao da bi jasan, odgovoran i državnički stav morao da glasi obrnuto: „Srbija će se svim raspoloživim sredstvima protiviti članstvu Кosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji i uvek će se boriti protiv secesije svoje južne pokrajine“.

„Кako je međutim Aleksandar Vučić prihvatio protivustavni francusko-nemački sporazum o implicitnom priznanju secesije Кosova i Metohije, samo mu je preostalo da se lažno i jeftino junači kako nikada neće uraditi nešto što mu zapravo niko nikada i nije tražio. Time se potvrđuje tužna i tragična činjenica da će Aleksandar Vučić povodom Кosova i Metohije zato uvek raditi ono što mu se sa Zapada traži kao što je to i do sada činio“, podvukao je Jovanović u saopštenju.

On je zaključio da je poslednji čas da svako ko se u Srbiji bori protiv francusko-nemačkog sporazuma shvati da nužan uslov za uspeh te borbe leži u razvlašćivanju režima Aleksandra Vučića koji je navedeni sporazum i prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari