Kako će se zvati novi Nestorovićev pokret i ko će biti u njemu? 1foto FoNet Milica Vučković

Branimir Nestorović osniva novu stranku koja će se zvati Pravi Mi, a uz njega će po svemu sudeći biti još šestoro osnivača – Aleksandar Pavić, dr Borislav Antonijević, Branko Lukić, Milovan Bajagić, Jelena Pavlović i Bogdana Koljević Grifit, pišu mediji pozivajući se na saopštenje novog pokreta.

Nosilac izborne liste „Mi – glas iz naroda“ Branimir Nestorović najavio je, za današnje izdanje „Novosti“, osnivanje stranke sa ljudima koji ga podržavaju, prenosi FoNet.

On je rekao da je tom koraku prethodilo mnogo neprijatnih situacija, od fizičkih nasrtaja do blokiranja na društvenim mrežama.

Iz „Mi – glas iz naroda“ saopštili su da je Nestorović „ultimativno tražio da bude predsednik stranke, iako je dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva“.

„Neki su nam mnogo radili iza leđa, a sve ovo što se desilo je veoma čudno i ružno. Neka im je sa srećom, a ja ne mogu da se vraćam tamo. Na sastanku u utorak sam rekao da nova stranka pod nazivom Pokret ‚Mi-glas iz naroda‚ treba da ima predsednika, jer kolektivno odlučivanje nije dobro, nije delotvorno i odgovornost ne može da se podeli na sedam ljudi“, rekao je Nestorović, prenosi FoNet.

U toku jučerašnjeg dana došlo je do cepanja udruženja Mi, glas iz naroda, koje je na izborima 17. decembra ostvarilo izborni uspeh dobivši 13 poslaničkih manadata, i šest odbornika u Skupštini Beograda, koji su jezičak na vagi između vlasti i opozicije.

Može se zaključiti da se Mi, glas iz naroda podelio u tri pravca, jedan je grupa osnivača predvođena Draganom Stanojevićem i Sinišom Ljepojevićem, koji se danas obraćaju javnosti na konferenciji za štampu, drugi je Nestorović i Aleksandar Pavić, te Borislav Antonijević, a treći je gradski odbornik Aleksandar Jerković i odbornica Vesna Jakić.

Povod sukoba je prema zvaničnim objavama „knjigovodstveni račun“. U ovom političkom sukobu bilo je mnogo oprečenih izjava, i regovanja, tako je Nestorović objavio da nije napustio pokret koji je osnovao, jer je on ovlašćeno lice, registrovano u Agenciji za privredne registre (APR).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari