Kako izgleda protokol za odlazak zvaničnika u druge zemlje i da li bi ga Vučić prekršio posetom Jasenovcu?

Nekadašnji diplomata Srećko Đukić objašnjava

Ostavite komentar


  1. „Taj prvi korak sa strane Srbije izgleda da je ovoga puta potpuno izostao …“
    Ministar Selaković nam to nije tako predstavio.

  2. Srbiju redovno blsamiraju nestručni, beobrazovani i bahati predstavnici vlasti koji se ponašaja bahato i prema drugim suverenim državama.

  3. Vučić je izgubio kompas. Još jedna u nizu blamaža! Ne treba bolesnik da vodi državu.

  4. Ovaj infantilni igrokaz koji je imao nameru da prelije skandal sa palim avionom punom srpskoga naoruzanja, vratite na doradu. Nije prosao.

  5. Да, да, али је ово наше „јагње“ у вучијој кожи хтело да направи представу и од себе направи жртву не водећи рачуна о међудржавним односима.

  6. Pitajte o svemu novoimenovanu ambasadorku Srbije u Hrvatskoj Jelenu Milic…
    Nije diplomata, ali je iz nevladinog sektora

  7. Kako to onda vidjam u Bgd Krivokapić, Djukanovića, Abaza.. Ciprasa smo vidjali…tolike zvaničnike EU i neke hrvatske političare i ministre, a da nikad nije bilo objave da su u ZVANIČNOJ poseti Srbiji???? Uzgred, oba puta je Vučiću odložena zvanična poseta na zahtev Hrvatske. Tadić jeste bio, on je poluhrvat i Hrvati ga računaju kao svog, što se vodi i iz njegovog političkog delovanja.. Ipak, nisam za to da iko ide u Hrvatsku, ni turistički, ni bilo kako i ne treba ni oni da dolaze, ni za brašno, ulje, šećer, gorivo, ali ni da pune džepove.. Jednostavno, zaobidjimo se, do daljnjeg!

  8. A kako pise kad unuk hoce da poseti mesto gde mu je baba ubijena od strane ustasa. Kad sve znate.

  9. A šta da se tom babinom unuku nešto desi u Hrvatskoj , ko bi bio kriv ?

  10. Sve ovo zna i srpska ambasadore u Zagrebu iz nevladinog vladinog sektora

  11. Ја кад идем код неког пријатеља најавим се дан раније телефоном.

  12. Još jedna od perfidnih manipulacija Vučića i njegovih jatagandžija,da narod ima čime baviti a novine da pune stranice sa besmislenim tekstovima.

  13. Zamisite da neki ekstremista ustasa prilikom takve privatne posete likvidira vucica a hrvati o toj poseti nisu obavesteni sta bi tad bilo

  14. Sudeci po komentarima, da su postojali internet i opcija komentarisanja za vreme II svetskog rata, 70% njih bi aplaudiralo ustasama, bilo puno razumevanja i davalo bi im na pravo.

  15. Cinjenicno stanje je da je poseta dva puta zatrazena oficijalno… za to nemate komentara?

  16. Iako je gospodin Đukić sve lepo objasnio, naveo koje su to državne funkcije ko je moraju da budu najavljene vlastima države koju nameravaju da putuju i kakva je procedura, opet čitamo čudna pitanja komentatora. Dakle pored predsednika države to su: šef vlade, šef parlamenta, ministar spoljnih poslova i ministar odbrane.

  17. Minhauzen je režirao pravu predstavu.
    Hteo je da uđe u Hrvatsku iz BiH i sa sobom je hteo da povede dve televizijske ekipe koje bi ga hvalile i pljuvale Hrvate. Pa nisu se oni na grani rodili kao zvončica.

  18. Mi obicna raja,cemo tek za koji dan saznati razlog ,zbog cega je Vucic napravio ovu pozorisnu predstavu..zbog pada aviona sa naoruzanjem u Grckoj,invazija na Ukrainu ,pritisak zapada ilu nesto sedmo..videcemo..jer na kraju krajeva “ Srbija svo naoruzanje koja je kupila je za odbranu…“..sto je potvrdila u 90 tim ..samo se branila u Hrvatskoj,Bosni i Kosovu..

  19. Ovo uopšte nije važno za građane Srbije i čisto je opet zamajavanje ljudi po ko zna koji put.
    Mene baš briga da li su mu dozvolili ili nisu i ne želim da na svakom koraku gledam naslove o ovome.
    Postoje sigurno važnije teme

  20. Reklo bi se da Selaković ne zna neke osnovne stvari, a njegovi saradnici su dužni da ga upozore i savetuju.

  21. Sve je ovo samo spin,nije ni imao nameru
    da ide u Jasenovac,već mu treba cirkus za unutrašnju upotrebu.

  22. Ma meni se čini da je Vučić hteo da za vikend povede Porfirija i Mileta Dodolu na blic izlet do Jasenovca i Petrinje. Onako malo u zezanje.

  23. Bravo za Hrvatsku. Uređena država. Ne može svaka šuša da vršlja kada i kako hoće. Sramota ko vodi Srbiju

  24. On je samo hteo da sedne u svoju Škodu i da malo pobegne svom obezbeđenju, ali ovaj put preko granice. On granicu očigledno ne poštuje, priznaje ili misli da za njega pravila ne važe. Ne važe u Srbiji, tu može šta hoće, ali u EU… važe za sve i svakoga.

  25. Bedna manipulacija zrtvama Jasenovca i jeftine (pritom, lazne) patetike za domacu upotrebu – nedostojna coveka, sa zrnom etike u sebi. Ali, obzirom da je AV u pitanju – tu sve pocinje i prestaje. Svaka logika, moral, savest, istina, razum………

  26. Navikao da ide kod Dodika na pečenje pa misli da mu ne treba nigde protokol.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.