Kamberiju za prolazak u Skupštinu Srbije na glasanju u Velikom Trnovcu neophodno najmanje 610 glasova 1Foto: Privatna arhiva

Na ponovljenom glasanju koje se održava treći put za redom na Biračkom mestu broj šest u zgradi OŠ „Muharem Kadriju“ u albanaskom selu Veliki Trnovac, nosiocu Koalicione liste Šaipu Kamberiju biće neophodna podrška najmanje 610 birača od ukupno 1089 sa pravom glasa.

Ponovljeno glasanje na osnovu Odluke RIK, a po žalbi Socijalističke partije Srbije (SPS), glasanje na ovom biračkom mestu biće ponovljeno 27.maja od 7 do 20 sati.

Koalicija Albanaca – Ujedinjena dolina, koju predvodi predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi poslednjih dana je u kampanji pozivanja građana da izađu još jednom i glasaju za ovu listu.

Na drugom ponovljenom glasanju Kamberijeva lista dobila je 670 glasova (68 procenata) od ukupnog broja izaščih birača. Zbog uočenog propusta da je jedan Albanac glasao bez važećih dokumenata to glasanje će biti ponovljeno u petak.

Na treće glasanje u Velikom Trnovcu, Kamberijeva koalicija pozvalaje i Albance u dijaspori da izađu i glasaju za njihovog kandidata kako bi Albanci sa juga Srbije i u novom sazivu srpskog parlamenta imali svoje predstavnike.

Akcija se mobilizacije albanskih birača odvija se i preko društvenih mreža, a prisutni su i aktivisti PDD na području albanskog sela Veliki Trnovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari