Kamberi nakon konsultacija sa Vučićem: Nije nam prioritet ulazak u Vladu, već integracija Albanaca na lokalu 1Šaip Kamberi Foto: Medija centar

Prioritet Koalicije Albanaca Doline nije da budemo deo vlade Srbije, već integracija u državne institucije koje deluju u Bujanovcu, Preševu i Medveđi. Naš zahtev je da se sa integracijom krene odozdo, a ne sa vrha Vlade i to odmah, inače će svi ljudi otići” , rekao je novinarima Šaip Kamberi, poslanik Koalicije Albanaca Doline, nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kamberi je nakon gotovo jednočasovnog razgovora rekao da im predsednik nije ništa ponudio konkretno, već ih je saslušao. Delegacija Albanaca mu je predala i plan od sedam zahteva koji datira još iz 2013. godine.

“Tražili smo od predsednika da se lično založi za ispunjenje tog plana. Videćemo šta će biti. Dolaskom smo želeli da pokažemo konstruktivnost u rešavanju problema sa kojima se Albanci suočavaju”, rekao je Kamberi i dodao da učestvuje na izborima od 2010. godine, ali da nikada nije bio deo vlasti.

Kamberi je objasnio i da mu je ovo peti put da ide na konsultacije sa predsednikom republike oko formiranja nove Vlade.

“Peti put idemo, a naši zahtevi su stari. Ključna tema plana u sedam tačaka je ekonomski razvoj, integracija Albanaca u državne institucije, pitanje nepriznatih diploma, pitanje pasivizacije adresa, upotreba uvredljivih izraza za Albance – termin Šiptar. Sva ta pitanja znače život za Albance na jugu Srbije”, objasnio je Kamberi i ponovio da nije njihov prioritet uazak u Vladu Srbije, već integracija u državne institucije, ali odozdo, a ne sa vrha vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari