Karići posmatrali izbore u Belorusiji 1

Poslanici Milanka i Dragomir J. Karić, tradicionalno i ovog vikenda bili su posmatrači parlamentarnih izbora u Belorusiji, saopštio je pokret Snaga Srbije.

Počasni konzul Belorusije u Beogradu, predsednik grupe prijateljstva Srbije sa Belorusijom u Skupštini Srbije Dragomir Karić, koji je akreditovan da radi na parlamentarnim izborima u Belorusiji kao međunarodni posmatrač, kaže da je razgovarao sa domaćim i stranim posmatračima, članovima komisija i građanima koji su došli da glasaju – oni su svi zadovoljni tokom kampanje za parlamentarne izbore i primedbi nema: „Mogu da kažem da se sve odvijalo vrlo organizovano i kulturno i da nije dolazilo ni do kakvih problema. To je bio naporan dan, ali u isto vreme praznični“, kaže Dragomir Karić, navodi se u saopštenju i dodaje da je on lično obišao više od deset izbornih mesta. Karić je podsetio da je prvi put posetio Belorusiju 1986 i od tada je čest gost.

„Svi se raduju ovom (izbornom) danu, i to je moj glavni utisak o tekućim izborima“, navela je Milanka Karić. U Belorusiji su održani parlamentarni izbori na kojima je pravo glasa imalo oko 7 miliona birača, a svetski mediji preneli su kao kuriozitet da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko prvi put u više decenija dobio jednog opozicionog poslanika. Reč je o Ana Konopatskoj, članici opozicione Ujedinjene civilne partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari