Klačar: Trifunović prodrmao PSG 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Za Pokret slobodnih građana je dobro što je Sergej Trifunović izabran za lidera, jer je uspeo da prodrma ljude koji su ostali u toj organizaciji, da popravi rejting PSG-a, te da unese nešto novo u politički život – saglasni su sagovornici Danasa, koji komentarišu snalaženje poznatog glumca na čelu pomenutog pokreta, posle nešto više od dva meseca aktivnog bavljenja politikom.

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar smatra da je dolazak Trifunovića na čelo Pokreta slobodnih građana kratkoročno pozitivno uticao na podršku PSG-u. Pre svega, on objašnjava da je Trifunović pokazao da je u stanju da politički razdrma jednu organizaciju koja je već imala silaznu putanju, te da je on uneo energiju koju je PSG izgubio.

– Trifunović je prodrmao ljude koji su ostali u toj organizaciji i to je napravilo pozitivan efekat. Drugi razlog zbog čega je on uticao da popravljanje rejtinga PSG-a je bez sumnje njegova prepoznatljivost, jer ljudima nije potrebno objašnjavati ko je Sergej. On je osoba koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim; Trifunović je neko koga neće voleti svi, ali i oni koji ga ne podržavaju ne mogu ostati potpuno hladni – obrazlaže Klačar.

Prema njegovom mišljenju, PSG na čelu sa Sergejom Trifunovićem može da se nada političkom opstanku ukoliko čitava opozicija bude u prilici da napravi bolji rezultat, i ako protesti postanu masovniji, ili dovedu do promene izbornih uslova. Klačar navodi da je za rezultat PSG-a veoma važno kakva će biti sudbina čitave opozicije, jer svi politički subjekti koji su protiv Aleksandra Vučića funkcionišu po sistemu spojenih sudova.

– Teško je očekivati da određena stranka u opoziciji raste ukoliko čitavoj opoziciji ne ide dobro – ukazuje Klačar.

Boban Stojanović, doktorand na FPN-u, podseća da je rejting PSG-a pre dolaska Trifunovića bio minimalan, te da je sa njim na čelu Pokret dobio neuporedivo više medijskog prostora. Prema njegovom viđenju, jedna od Trifunovićevih prednosti, pored vidljivosti, jeste što postoji veliki broj mladih ljudi kojima se dopada njegov način komunikacije.

– To je Sergej i oni ga podržavaju baš zato što je „takav“. Sve što ima na umu reći će bez ustručavanja na televiziji, na protestu – gde god – kaže Stojanović i dodaje da niko ne može da zamisli Trifunovića u odelu, sa kravatom i sa nekim pristojnim rečnikom.

On ocenjuje da Trifunović ima dobar temelj, te da je samo pitanje kako će ga dalje iskoristiti. Na kraju, Stojanović poručuje da je za PSG dobro što je on došao na njihovo čelo, te da je Trifunović, kako god gledali na njega, uneo nešto novo u politički život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari