Ko su novi poslanici: Dragan Marković Markoni podržava dogovor Vučića i Krkobabića 1foto: FK Radnički Niš

Skupština Srbije konstatovala je danas potvrđivanje mandata poslanicima Draganu Markoviću i Đorđu Todoroviću sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i Sanji Vuković Ivančević sa izborne liste “Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju” radi popune upražnjenih poslaničkih mesta.

Poslanici su posle potvrđivanja mandata položili zakletvu pred predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

U pisanoj izjavi za medije Dragana Markovića Makronija se navodi da će dati doprinos sprovođenju ideje predsednika “PUPS solidarnost i pravda” Milana Krkobabića o formiranju garantnog fonda, čime bi se obezbedila stabilnost poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.
Naime, oko ovog pitanja su se složili i predsednik Srbije Aleksandra Vučić i ministar Milana Krkobabić, dodaje se.

Uzimajući u obzir aktuelnu političku bezbednosnu sutuaciju u svetu za koje ni najveći analitičari ne mogu da predvide u kojoj meri će eksakalirati, ideja rukovodstva „PUPS solidarnost i pravda“ o obnovi i razvoju sela i tek kako ima značaja za naredni period u da srpski domaćini opsatnu i ostanu na selu u ovim teškim vremenima, dodaje Marković.

„U ovakvim geostrateškim odnosima jako je važno poštovanje međunarodnog prava zašto se zalaže aktuelno rukovodstvo Srbije, a i pojedini opozicioni lideri. PUPS solidarnost i pravda zalaže se za zaštitu nacionalnih interesa Srbije koja treba sagledavati kroz robnu razmenu sa zapadnim zemljama, kao i za razmenu energenata sa Ruskom Federacijom i drugim zemljama, kako bi se obezbedila ekonomska i bezbednosta stabilnost građana Srbije. U tom kontekstu poslanici “PUPS solidarnost i pravda” sa svojim kolalicionim partnerima gledaće da donesu i da glasaju za zakone od kojih će građani Srbije imati najveću korist“, naveo je poslanik PUPS-a solidarnost i pravda Dragan Marković – Markoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari