Koalicija NADA: Da se poštuje Dejtonski sporazum koji je parafiran pre 27 godina 1foto: FoNet/Milica Vučković

Koalicija NADA je danas tražila da se u izvornom obliku primenjuje Dejtonski sporazum koji je parafiran na današnji dan pre 27 godina, 1995.

Lider Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović je ocenio da Bosna i Hercegovina i dalje nije funkcionalna država zbog stalne težnje Sarajeva da se umanje nadležnosti Republike Srpske i time naruši Dejtonski sporazum.

„Rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa Srbijom koja je garant ovog sporazuma, mora sinhronizovano tražiti vraćanje nadležnosti Srpske u skladu sa izvornim ugovorom i dogovorom, jer je to jedini put za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini“, izjavio je jedan od lidera Koalicije NADA.

On je naveo da je pre 27 godina parafiran sporazum koji je nastao kao posledica ratnih sukoba i velikih ljudskih i materijalnih žrtava na sve tri strane.

„Svako ko želi reviziju Dejtonskog sporazuma na štetu bilo koje strane i bez saglasnosti Republike Srpske, taj želi nastavak rata. To su opasne stvari i mora im se stari na put insistiranjem na striktnoj primeni Dejtonskog sporazuma“, podvukao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari