Koalicija Šabac protiv nasilja: Finalni izveštaj ODIHR i izveštaj Fridom Hausa najbolje oslikavaju trenutnu situaciju u zemlji 1Foto: Šabac protiv nasilja

Rezolucija evropskog parlamenta o izbornoj krađi, izveštaj ODIHR-a, kao i najnoviji izveštaj Fridom hausa prema kojem je Srbija zabeležila najveći pad u Evropi u smanjenju prava i građanskih sloboda najbolje oslikavaju trenutnu situaciju u zemlji i koliku štetu trpe građani Srbije od strane onih koji trenutno vrše vlast u Šapcu i ostatku zemlje, saopštili su danas iz koalicije „Šabac protiv nasilja“.

Dodali su da je na vlasti „mafijaški režim Aleksandra Vučića koji novac iz budžeta lokalnih samouprava troši na plate za naprednjake koji parazitiraju u javnom sektoru“.

„Kada su država i grad podređeni interesu mafije koja je uzurpirala vlast, građani svojim novcem skupo plaćaju korupciju i kriminal tako što im se povećavaju nameti i računi. Povećanje računa za komunalne usluge i snabdevanje vodom, od čak 35 odsto je samo jedna od odluka nelegitimnih gradskih vlasti kojom treba da se dođe do novca za podmirivanje sve skupljih prohteva kriminalaca koji su uzurpirali vlast u Šapcu“, naglasili su u saopštenju.

Naveli su još da je došlo vreme da neko snosi odgovornost za krađu novca i glasova.

„Nakon 12 godina urušavanja institucija, razaranja društva, obesmišljavanja države, pljačke budžeta, lopovi su uhvaćeni u krađi. Ubrzo će biti smenjeni i tada će biti moguće urediti državu i živeti normalno u Šapcu i Srbiji“, zaključili su u saopštenju iz „Šabac protiv nasilja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari