Koalicija "Srbija protiv nasija" u Čačku: Posle izbora tražićemo Vučićevu ostavku 1Ilustracija Foto: Z.S.M

Oko 300 građana Čačka dočekalo je danas poslaničke kandidate koalicije „Srbija protiv nasilja“ na gradskom trgu u Čačku.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ pobediti na izborima i istakao da je najvažnije da bude velika izlaznost, jer to garantuje bolji rezultat opozicije.

On je rekao novinarima da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ posle izbora tražiti ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Aleksić je istakao da je Vučić nosilac svih lista Srpske napredne stranke (SNS), što je ocenio kao „protivustavno i protivzakonito“.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je „razorila institucije“, „prodala zemlju“, a građane „uvela u siromaštvo“.

„Mi smo taoci male grupe ljudi koja je privatizovala državu. Njima je dobro, a svima nama je loše“, rekao je Aleksić.

On je rekao da aktuelna vlast 11 godina manipuliše pred izbore.

„To nasilje se ogleda i u izbornom procesu. Maltretiraju ljude, traže kapilarne glasove, najviše od zaposlenih u javnom sektoru. Oni, ucenjeni, moraju da ih slušaju. Odlaze na njihove skupove“, rekao je Aleksić.

On je ocenio da je SNS sada posebno nasilna jer oseća da ih Srbija „više neće“.

Kandidat za poslanika Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je da funkcioneri SNS posežu i za „najprljavijim trikovima“ zbog svojih fotelja.

„Ti kol centri koje vidimo zavređuju pažnju tužilaštva i institucija u ovoj zemlji, a ne nas opozicionih političara. Nažalost mi nemamo njihovu reakciju, kada je reč o teškim zloupotrebama koji kompromituju izborni proces“, rekao je Milivojević.

Komenarišući letke koji se pojavljuju protiv njega, na kojima je označen kao izdajnik, Milivojević kaže da oni cirkulišu Srbijom.

„Ima ih i u Kruševcu, ali laži koje plasira režim me ne pogađaju. Vlast očigledno nije spremna da čuje istinu o sebi i svojim kriminalnim aktivnostima koju razotkrvam sa kolegama, pa pribegava tome“, rekao je Milivojević.

On je dodao da je Čačak jedan od retkih gradova gde se ne održavaju lokalni izbori.

„Očigledno je SNS procenila da ne može da napravi dobar rezulat. To je račun bez krčmara. Mi nismo protiv razvoja bilo kog grada, izgradnje bolnica, puteva. Međutim, protivimo se besmislenom bacanju para poput nekog vidikovca koji narušava ambijent Ovčarsko – kablarske klisure“, rekao je Milivojević.

Među poslaničkim kandidatima koalicije Srbija protiv nasilja koji su danas razgovarali sa građanima u Čačku bili su i predsednik DS Zoran Lutovac i zamenica predsednika te stranke Dragana Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari