boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Bivši predsednik Srbije, sada lider SDS, Boris Tadić ponovo je pozvao sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića da porazgovara sa studentom Dimitrijem Dimićem koji ispred Predsedništva štrajkuje glađu.

Tadić je poziv uputio na svom Tviter nalogu.

On je napisao da je skandalozno što Vučić treći dan ne izlazi da razgovara.

„Skandalozno je i sramno da Vučić treći dan ne izlazi da porazgovara sa mladim čovekom koji rizikuje život ispred njegove kancelarije! Morao je odmah da to učini, bez obzira na to da li se slaže sa njegovim postupkom ili ne! Još jednom, kao bivši predsednik pozivam sadašnjeg predsednika Vučića da porazgovara sa Dimitrijem i da mu se obezbedi stalni zdravstveni nadzor i adekvatna policijska zaštita“, napisao je Tadić.

On je juče obišao Dimića i pozvao građane i predstavnike opozicionih organizacija da se priključe SDS u zaštiti života i zdravlja tog mladog čoveka. Tadić je naveo da će ukoliko Dimić bude ostajao i noću ispred Predsedništva biti uz njega.

Podsetimo, student iz Niša Dimitrije Dimić od ponedeljak uveče štrajkuje glađu na Andrićevom vencu, ispred Predsedništva Srbije tražeći da budu ispunjeni zahtevi protesta Srbija protiv nasilja. On je predao zahteve predsedniku države i molbu da ga Vučić primi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari