Komunalna ili katastrofalna koalicija: Sagovornici Danasa povodom izjave Bojana Kostreša da je saradnja sa SNS-om nanela "veliku štetu" LSV-u 1foto: Medija centar

„Liga socijaldemokrata Vojvodine je politička opcija koja je u potpunosti izdala načela i principe na kojima se bar nekada deklarativno zasnivala i sve što im se desilo u pogledu političke štete je u potpunosti zasluženo, na osnovu njihove veoma svesne odluke da uđu 2016. godine u tzv. „komunalnu“ koaliciju“, rekao je za Danas predsednik Gro Zajedno! Novi Sad, upitan da prokomentariše izjavu Bojana Kostreša da je koalicija sa SNS-om nanela veliku štetu LSV-u.

„Rad te koalicije katastrofalan je sa stanovišta urbanističkog uređenja, potrošnje javnog novca, komunalnog uređenja, a da ne govorimo o vrednostima koje bi jedna antifašističko-levičarska organizacija trebalo da brani“, dodao je Jovović, istakavši da je LSV „otvoreno stao na stranu rehbilitacije fašzma, nacionalizma“, i nipošto nije praktikovao nekadašnju paradigmu „ne diraj mog komšiju“, jer su „i te kako ušli u dvorište tom istom komšiji“.

Kostreš, koji treba da zameni Nenada Čanka na čelu te stranke nakon kongresa 19. novembra, izjavio je ranije da je koalicija sa naprednjacima, LSV-u nanela veliku štetu, da su izgubili glasače, dok je opstanak „komunalne“ koalicije u Novom Sadu dovoden u pitanje još pre nekoliko meseci, kada ligaši nisu hteli da daju podršku usvajanju GUP-a, ali i izgradnji spornog spomenika „nevinim žrtvama 1944/45“.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić rekao je da je rezultat rada „komunalne“ koalicije, ravan nuli, i sada, kada vide da SNS ide silaznom putanjom, „žele da se na neki način operu i izađu iz gubitničkog društva“, ali da to tako ne ide, jer „Novosađani im neće oprostiti loše rezultate, postavljanje spomenika tzv. „nevinim žrtvama“, investitorski haos“ i niz drugih spornih stvari.

„Sa umišljajem su ušli u koaliciju i procenom da će SNS dugo biti na vlasti. Napravili su izmišljen naziv „komunalna“ koalicija, ali svaka koalicija u lokalnoj upravi je uvek komunalna. Rezultati te „komunalne“ koalicije ne postoje, nije urađen prečistač, nije rešena deponija, saobraćaj nikada gori, zbog podzemne garaže puca zgrada Skupšine Vojvodine, i samo čekamo šta će sledeće loše uraditi“, dodao je Krstonošić.

Politički analitičar Aleksandar Popov upitao se zašto je ta stranka uopšte ulazila u koaliciju sa SNS-om, jer su mogli predvideti da će to imati negativan uticaj na njihovo ciljano biračko telo i simpatizere Lige.

„Ne znam šta su čekali do sada, to je doprinelo tome da se izgubi verodostojnost njihovog opozicionog statusa, naročito prema SNS-u, jer su njihovi birači oni koji najverovatnije na bi glasali za SNS“, ocenio je Popov.

„Ne zalazeći u pojedinosti pomenute tzv. „komunalne“ koalicije, LSV je sasvim dovoljno rekao sam o sebi“, kratko je prokomentrisala Danijela Grujić, predsednica Gro Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari