"Kosovo večno zahvalno NATO-u na bombardovanju Jugoslavije": Kosovski ambasador poručio da je Alijansa tako zaustavila genocid 1Foto: EPA-EFE/- YUGOSLAVIA OUT

Ambasador Kosova u Briselu zadužen za odnose sa Natoom Astrit Zemaj naveo je da su Kosovo i njegov narod večno zahvalni NATO-u na bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine, povodompovodom 75 godina od nastanka ovog vojnog saveza.

„Republika Kosovo i njen narod su večno zahvalni Natou za njegovu istorijsku intervenciju, humanost u teškim vremenima, za vrednosti slobode, mira i bezbednosti, kao i za sve državotvorne procese naše zemlje. Čvrsto verujemo i posvećeni smo da zajedno sa saveznicima i partnerima idemo napred kako bi se jednog dana u ovom okrugu zavijorila zastava Republike Kosovo”, naveo je Zemaj na svom Fejsbuk profilu.

"Kosovo večno zahvalno NATO-u na bombardovanju Jugoslavije": Kosovski ambasador poručio da je Alijansa tako zaustavila genocid 2
foto wikipedia Ismet Azizi

Napomenuo je da je „NATO 1999. intervenisao 78 uzastopnih dana vazdušnim napadima“.

“Prvi put nakon 50 godina od svog osnivanja, nakon neuspeha svih diplomatskih napora i niza rezolucija UN, Nato je intervenisao vazdušnim napadima 78 uzastopnih dana na bivšu Jugoslaviju, kako bi zaustavio tekući genocid i etničko čišćenje to se dešavalo protiv naroda Kosova”, dodao je Zemaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari