KP: Jedna osoba ispitana u vezi skrnavljenja starog pravoslavnog groblja u Kosovskoj Mitrovici 1Foto: RTS

Jedna osoba ispitana je u vezi slučaja skrnavljenja starog pravoslavnog groblja u Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Kosovske policije.

U policijskom izveštaju je još jednom potvrđeno da je juče policiji dostavljena prijava građana da je tokom radova koje je izvodila “jedna kompanija”, oštećeno više grobova.

“Podnosilac žalbe je obavestio da je tokom radova jedne kompanije na toj lokaciji oštećeno nekoliko grobova. Kao osumnjičeni ispitan je muškarac, građanin Kosova. Odlukom tužioca predmet ide u redovnu proceduru” navedeno je u izveštaju.

Podsetimo, krčeći put ka napuštenim albanskim kućama prethodnih dana, teška mehanizacija za sada neimenovanog izvođača radova, prekopala deo starog Suvodolskog groblja, zbog čega je grupa građana na čelu sa nekadašnjim predsednikom Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Nikolom Kabašićem, podnela juče krivičnu prijavu ovoj pravosudnoj instanci.

Nakon toga, policijska i forenzička ekipa izašle su na teren. Opštinska inspekcija ubrzo je na mestu izvođenja radova postavila traku i zabranila dalje radove.

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Erden Atić rekao je za Radio Kosovska Mitrovica da projekat u okviru kog se izvode ovi radovi, nije opštinski, već da ga realizuje kosovsko Ministarstvo za infrastrukturu. Put je probijen kako bi se stiglo do napuštenih albanskih kuća čija je rekonstrukcija nedavno počela u okviru najavljenog programa povratka Albanaca u neselja Brđani i Mikronaselje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari