Kostić (Dveri): Vlast zloupotrebila sastanak 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Spremni smo da budemo na braniku otadžbine, na svakom mestu gde budu ugroženi državni interesi od spoljnjeg ili unutrašnjeg faktora, od ulice i protesta do političkih pregovora i glasačkog mesta, poručio je danas potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić.

On je u pisanoj izjavi naglasio da Dveri pažljivo prate dešavanja vezana za pregovore u Briselu, kao i novonastale pritiske visokog predstavnika za Bosne i Hercegovine na Republiku Srpsku (RS), te da „sadašnji dijalog sa Aleksandrom Vučićem i predstavnicima vlasti oko izbornih uslova, Kosova i Metohije i RS nije nikome ni prijatan ni obećavajući“.

Pokret očekuje da će njegov glas čuti i drugi sagovornici sa političke scene Srbije i RS na tim sastancima, što će prema navodima, neminovno dovesti do formiranja širokog patriotskog fronta koji će biti „crvena linija“ trenutnoj, ali i svakoj budućoj vlasti, ukoliko pomisli da pravi bilo kakve kompromise na štetu srpskih nacionalnih interesa“.

Kostić ističe da su Dveri za promenu sistema i protiv postojećeg načina vođenja politike, jer nema nameru da bilo kome prećutkuje nacionalnu izdaju, pa makar to bio i predsednik Srbije, zarad nekoliko poslaničkih mandata i par emisija na televizijama sa nacionalnom frekfencijom i dodao da zbog toga ne treba da strepe rodoljubi i njihovi simpatizeri kojima se nije svidelo prisustvo Dveri na sastanku povodom pogoršanja političke situacije u Republici Srpskoj.

„To što je vlast zloupotrebila taj sastanak za svoje sitne, dnevno-političke poene, puštajući u javnost samo jednu slike sa tog susreta kao osvedočeni marketinški trik, to je samo njihov problem“, tvrdi Kostić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim prognozama, vrlo brzo će doći dan kada će aktuelna vlast morati da pokaže da li je spremna da po cenu gubitka vlasti svim sredstvima brani Kosovo i Metohiju i srpski narod u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari