Kostreš: Mi smo jednako opozicija i Vučiću i Đorđeviću 1foto medija centar

“Mi smo jednako opozicija svim rusofilima, nacionalistima i centralistima što znači podjednako i Aleksandru Vučiću i Mlađi Đorđeviću. Njihovi stavovi i viđenje politike prema Kosovu, odnos prema srpskom svetu i potreba saradnje sa Rusijom nasuprot evroatlantskim integracijama su mnogo bliži jedni sa drugima nego stavovima Lige socijaldemokrata Vojvodine. I zato je poziv lidera Oslobođenja Mlađana Đorđevića na dogovor o napadanju Vučića, lažne opozicije i stranih pomagača besmislen, jer se tu ne radi o ideji da se kreira nova politika koja će biti alternativa postojećoj, nego da se sruši naprednjački režim i na njegovo mesto dođu drugi koji će sprovoditi istu tu politiku”, kaže za Danas Bojan Kostreš , zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine .

Đorđević je, da podsetimo, tokom vikenda pozvao “istinsku” opoziciju na dogovor o napadanju režima Aleksandra Vučića, njegove lažne opozicije i stranih pomagača, navodeći da “političke opcije bliske Vučiću, poput Boška Obradovića, ili Ne davimo Beograd, gotovo u tempiranim vremenskim intervalima daju slične izjave da se u opoziciji moraju dogovoriti da jedni druge ne napadaju“. Naveo je da zbog lažnih opozicionara, kojima su apetiti veći od poštenja, poziva sve koji zaista žele da sruše izdajnički i kriminalni režim, da se pridruže u inicijativi donošenja dogovora o napadanju. Po njegovom mišljenju svako ko pristane na dogovore o izbornim uslovima sa Vučićem, prodao je Srbiju i dušu.

Reagujući na Đorđevićeve prozivke Boško Obradović , lider Dveri kaže za Danas da ne želi komentariše ono što radi i govori gospodin Đorđević, jer se on ne bavi politikom. “Ali mu želim svaki uspeh u oslobođenju Srbije od ove vlasti na nepolitički način”, poručuje Obradović.

Pozivu na dogovor o napadanju režima Aleksandra Vučića, njegove lažne opozicije i stranih pomagača, koje je lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević uputio opozicionim stranaka, čini se neće se niko odazvati. I dok pojedini predstavnici takozvane bojkot opozicije tvrde da oni već imaju takav dogovor, jer je za njih Vučić opasnost po budućnost Srbije, predstavnici drugih opozicionih stranaka pitaju – ko je Mlađan Đorđević da određuje ko je prava, a ko lažna opozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari