Kozarev: 50 napada na Srbe 1Foto: FoNet/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev danas je na konferenciji OEBS „Ljudske dimenzije “ u Varšavi, poručio da su Srbi na Kosovu i Metohiji za godinu dana oko 50 puta bili izloženi raznovrsnim etnički motivisanim napadima.

To je u znatnoj meri posledica neispunjavanja obaveza Prištine o formiranja Zajednice srpskih opština, rekao je on-

Prema njegovim rečima neprimenjivanje dela Briselskog sporazuma iz 2013. godine, neispunjena obaveta Prištine o formiranju ZSO je katalizator ekstremnih procesa.

On je upozorio upozorio na činjenicu da je u ovoj godini posebno ispoljena agresivnost prema političkim zvaničnicima Srbije i političkim predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

On je naveo niz primera, kako je rekao, sklonosti ka političkoj instrumentalizaciji policije i naglasio da Kosovska policija ne treba da bude u Interpolu ćije članstvo će zloupotrebiti za obračun sa Srbima.

Kozarev je zaključio da Srbija, uprkos svemu, i dalje ostaje staložena i strpljiva, posvećena miru, kompromisnom razrešenju viševekovnog kosmetskog čvora i unapređenju saradnje u regionu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari