Krasnići poručio Kurtiju: Ostavi se zamerki, sarađuj s međunarodnim partnerima za oslobađanje policajaca 1Foto: Beta/AP/Franc Zhurda

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići zatražio je danas od Vlade Kosova i premijera Aljbina Kurtija aktivniju ulogu i saradnju sa međunarodnim partnerima, kako bi trojica policajaca koje je „kidnapovala“ Srbija brzo bila oslobođena.

„Danas se navršilo pet dana od kidnapovanja trojice naših policajaca na teritoriji Kosova od strane srpskih snaga. Pet dana nemamo informacije o njihovom zdravstvenom stanju, tretmanu srpskih vlasti i, nažalost, još nemamo posete. Dok Srbija i (predsednik Aleksandar) Vučic odbijaju da puste naše policajce i nezakonito ih pritvaraju, s druge strane, premijer i Vlada (Kosova) nas drže u mraku o njihovoj situaciji“, napisao je Krasnići.

Od Vlade Kosova je zatražio da „igra“ mnogo aktivniju i odgovorniju ulogu za što skoriji povratak kući policajaca Rifata Zeke, Bećira Sefe i Šemsija Mustafe.

„Pre svega tražim od premijera da prevaziđe lične zamerke i poveća saradnju i koordinaciju sa našim međunarodnim partnerima – kao najbrži i najefikasniji način za njihovo oslobađanje“, rekao je on.

Trojica kosovskih policajaca su, prema kosovskim vlastima, 14. juna „kidnapovana“ na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti tvrde da su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije, kod Raške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari