Krasnići (DPK) poručio Kurtiju da mu je danas mesto bilo u Tirani 1Foto: FB/Memli Krasniqi

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići upitao je gde je kosovski premijer Aljbin Kurti, navodeći da je njegovo mesto danas bilo u Tirani na samitu Ukrajina i Zapadni Balkan, u organizaciji EU.“Premijeru, gde ste? Danas se u Tirani održava zajednički samit Evropske unije sa Zapadnim Balkanom sa fokusom na Plan rasta – inicijativu za konkretna ulaganja EU u zemlje našeg regiona. Vrednost koju je EU izdvojila za ovaj plan za period 2024. – 2027. godine je šest milijardi evra, a već je potvrđena mogućnost da će Kosovo imati koristi od stotine miliona evra investicija“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Dodao je da je Kurti, upravo na tom samitu, među najvažnijim za Kosovo, odlučio da ne učestvuje.

„Umesto toga, izabrao je da provede nedelju u Severnoj Irskoj, držeći prazna i neefikasna predavanja u školama. Neverovatna je ta neodgovornost i bekstvo od njegovih primarnih obaveza kao premijera. Premijer Kosova danas je imao svoje mesto u Tirani, među ostalim liderima Zapadnog Balkana i Evropske unije“, kazao je on.

Prema rečima Krasnićija, „sa ovakvim pristupom premijera Kurtija, Kosovo neće imati koristi od novih investicija, a sankcije koje je EU uvela neće biti uklonjene“.

„Neuki, neodgovorni premijer, inadžija koji pati od kompleksa inferiornosti, na nesreću Kosova, neće moći da produbi odnose ni sa Albanijom, a kamoli regionalne i evropske. Premijeru, smiri se!“, naveo je Krasnići.

Portparol vlade Perparim Krieziu izjavio je za prištinske medije da će Kurti biti deo samita u Tirani video obraćanjem.

„Zbog prethodnih obaveza, premijer Kurti neće biti fizički prisutan na današnjem samitu u Tirani. Međutim, premijer Kurti će biti deo samita virtuelno, putem video obraćanja“, rekao Krieziu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari