Krkobabić: Moramo da idemo u pravcu dekriminalizacije lakih droga po ugledu na Portugal 1Foto: BETAPHOTO/PUPS/Infobiro/DS

Šef poslaničke grupe PUPS – solidarnost i pravda Stefan Krkobabić izjavio je danas da će ta poslanička grupa u danu za glasanje podržati predloženi ekspoze i program mandatarke Ane Brnabić i sastav njene Vlade.

Krkobabić je, na sednici Skupštine Srbije, rekao da je „program Ane Brnabić program kontinuiteta kojim će kvalitetno biti odgovoreno na sve izazove, geopolitičke, bezbednosne, ekonomske i socijalne“.

„Pre svega ovaj ekspoze i ovaj program su u celoj ovoj teškoj situaciji razvojni“, rekao je Krkobabić i istakao socijalni karakter tog programa.

Krkobabić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio istorijsko povećanje penzija, značajno povećanje minimalne cene rada i jednokratna davanja za mlade.

„Predstavljeni kandidati za ministre predstavljaju vaš tim. U odabir tog tima mi iz PUPS se nismo mešali. Samim tim pokazali smo veliko poverenje da ćete znati da odaberete prave ljude koji će voditi Srbiju u dobrom pravcu u narednom periodu“, naveo je on.

Krkobabić je istakao da su svih 28 kandidata za ministre „ljudi izvanrednih biografija“, dodavši da bi voleo da se program Vlade u narednom periodu dopuni sa dve inicijative PUPS.

Kako je objasnio, prva je da se uvede socijalna garantovana penzija namenjena građanima koji imaju preko 65 godina, a nisu i nikad neće otići u starosnu penziju, među kojima je najveći broj žena sa sela.

On je rekao da iznos te penzije ne bi trebalo da bude manji od 100 evra.

Krkobabić je rekao da druga inicijativa PUPS „ide u pravcu da se zaštite mladi“.

„Moja ideja, ideja naše poslaničke grupe je da moramo da idemo u pravcu dekriminalizacije lakih droga po ugledu na Portugal. Portugalski princip kaže da dekriminalizacija podrazumeva da ukoliko posedujete količinu nekog narkotika koji 10 dana može da služi za ličnu upotrebu nećete završiti u zatvoru“, objasnio je Krkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari