Kurc: Zahvalni smo Srbiji na zatvaranju Balkanske rute

Beograd je važan privredni partner Austrije, ističe šef austrijske diplomatije
Ministar spoljnih poslova Austrije za Danas o poseti srpskog premijera Beču

Ostavite komentar


  1. Srbija štiti svoje interese i tu je jasno da ne smemo da budemo "parkiralište" za migrante!

  2. Voleo bih da je g.Kurc prekoreo Bugarsku i Grčku koje su otvorile granice kako bi migranti došli do Srbije a daljeg puta nema pa je sav teret na Srbiji.

  3. Saradnja izmedju Beca i Srbije je uvek bila dobra. Neka ostane medjusobno postovanje.

  4. Nije dovoljna zahvalnost,treba postaviti pravu zajedničku politiku prema migrantima i Evropa treba da se brani od njih na evropskim granicama a ne na državnim pojedinačno.

  5. Jedini spas je da sve evropske zemlje brinu o vanjskim granicama Evrope a ne samo o svojim državnim.

  6. Srbija čini sve da onima koji prolaze kroz zemlju, omogući bar minimum uslova za boravak koji su dostojni jednog živog bića.

  7. Valjda je svima sad jasno da je Srbija poštovana država a i važan partner svima u Evropi.

  8. Svakako zatvaranje granica i Balkanske rute, ima za cilj i vecu bezbednost gradjana Srbije…

  9. Gledam komentare i ne mogu da verujem… Da su se toliki botovi preselili i na ovaj sajt. Konstruktivan predlog Danas-u je da ukinu mogućnost komentarisanja. Indirektno, ali tako kako, botovi štete imidžu vaše kuće.

  10. Pored odgovornog ponasanja da ekonomski migranti koji sigurno nece dobiti azil u krajnjim stanicama njihovog puta budu zaustavljeni nanasim granicama Srbija je pokazala i maksimalnu humanost.Dokaz toga je i izjava sirijske plivacice sa OI u Riju ,Jusre Mardini da nikad nece zaboraviti nas odnos spram nje i ostalih migranata.

  11. Svaka pohvala nam znaci. Mi zelimo da dobro saradjujemo sa svima, trudimo se da ispunimo uslove za EU i nadamo se jos boljoj saradnji u skorije vreme!

  12. Ceca: Pa kada se vodi ispravna politika , onda je normalno da sa svih strana stižu pohvale.

  13. aaa: Srbija pre svega vodi računa o svojim granicama i svom narodu i zato je i zatvorena Balkanska ruta.

  14. Austrija je iskren prijatelj Srbije a potom i važan partner, ekonomski i politički.

  15. Stabilna Srbija je preduslov za stabilne odnose u celom regionu Zapadnog Balkana, i naročito je Važno da po pitanju izbegličke situacije i nadalje nastupamo zajednički i u koordinaciji sa svim zemljama Zapadnog Balkana

Ostavite komentar


Politika

Avžner u „Utisku nedelje“: Opozicija nije smela da nasedne i da se pocepa, da je ostala jedinstvena međunarodni pritisak bi bio veći 10

Avžner u „Utisku nedelje“: Opozicija nije smela da nasedne i da se pocepa, da je ostala jedinstvena međunarodni pritisak bi bio veći

Jedino objedinjena opozicija je kontrateža režimu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ona nije smela da "nasedne" i da se pocepa, istakao je večeras marketinški stručnjak Igor Avžner i dodao da podržava izlazak ujedinjene opozicije na izborima u Novom Sadu, dok u drugim mestima gde je ona razjedinjena nema ni logične, ni matematičke šanse da pobede Vučića.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.