"Kurti pokušava da Srbiju svrsta uz Rusiju, a kao marksista-lenjinista zna da Kosovo niti je država niti je nezavisno": Sagovornici Danasa o intervjuu premijera Kosova za CNN 1EPA-EFE/FILIP SINGER

U svetu koji danas doživljava vrhunac polarizacije Kurti pokušava da Srbiju svrsta uz Rusiju i time za sebe kupi dodatni prostor kod zapadnih zemalja. Koliko god se on sa svojim koalicionim partnerom Aleksandrom Vučićem trudio da Kosovo postane nezavisna država, to se nije desilo i on kao marksista-lenjinista dobro zna da tzv Kosovo niti je država niti je nezavisno već od strane Amerike i NATO okupirana južna srpska pokrajina, kažu sagovornici Danasa komentarišući intervju premijera Kosova Aljbina Kurtija dat Kristin Amanpur na televiziji CNN u kojem je rekao da je Kosovo više nezavosno od Srbije jer je Srbija zavisna od Rusije.

Natan Albahari, poslanik grupe Ujedinjeni-SSP-PSG-Preokret-Sloga, za Danas kaže da u svetu koji danas doživljava vrhunac polarizacije, Kurti ovom izjavom pokušava da Srbiju svrsta uz Rusiju i time za sebe kupi dodatni prostor kod zapadnih zemalja i povrati poverenje koje je izgubio neodgovornim potezima.

– Na žalost, u tome mu pomažu kako vlast SNS koja odbija da prihvati kontinent na kom se Srbija nalazi i to ko ima presudnu moć odlučivanja i po pitanju Kosova, ali i delovi nacionalističke opozicije koji zahtevaju da se Srbija veže uz Rusiju tako što će pisati pisma Putinu – navodi Albahari.

Dok poslanik DS Srđan Milivojević kaže da koliko god se Kurti sa svojim koalicionim partnerom Aleksandrom Vučićem trudio da Kosovo postane nezavisna država, to se nije desilo.

– Kosovo i Metohija su kao Ustavom neotuđivi deo Srbije zavisni samo od naše spremnosti da svim ljudima na teritoriji južne srpske pokrajine obezbedimo normalan život bez straha i nasilja koje pospešuju i raspiruju nepromisljene izjave političara kojima je posao da probleme rešavaju a ne da ih generišu i da budu rešenje a ne problem – ukazuje on.

A Mlađan Đorđević, lider pokreta „Oslobođenje“, za Danas kaže da „tovariš Kurti kao marksista-lenjinista dobro zna da tzv Kosovo niti je država niti je nezavisno već od strane Amerike i NATO okupirana južna srpska pokrajina“.

– Činjenica je da je američki ambasador u Prištini onaj koji stavrno upravlja i donosi odluke i da su Albancu na Balkanu slepi poslušnici i oruđe u rukama Amerike. Ono što je takođe činjenica da je izdajnik Aleksandar Vučić takođe piun u rukama Amerike i da je onaj koji upravlja Srbijom ambasador Hil što se pokazalo prošle subote prilikom održavanja gej parade u Beogradu Projekat Otvoreni Balkan je takođe američki prijekat stvaranja Velike Albanije i to je ono što spaja Vučiča, Ramu, Kurtija, Dritana Abazovića i ostale kruminalne režime na Balkanu – kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, za razliku od svega toga Rusija brani međunarodni poredak i Rezoluciju 1244 kojom se jasno definiše da su Kosovo i Metohija sasatavni deo Srbije, što stoji i u Ustavu Srbije.

– Zato je danas Rusuja na meti iste te Amerike i NATO pakta koji će se protiv nje boriti do poslednjeg Ukrajinca. Samo zahvaljujući tome što je na vlasti u Srbiji ucenjena kukavica Vučić i Srpska narko stranka i tzv opozicija kojom takođe upravlja ambasador Hil, ekstremista Kurti može da sanja nezavisno Kosovo stvoreno Nato agresojom i terorom, ubijanjem i proterivanjem Srba, ali svaki san ima i svoj kraj i buđenje – navodi on.

Dodaje da, „koliko je Kurti nezavisan govori činjenica da je on u koaliciji sa Vučićem i njegovim kriminalnim organizacijim tzv Srpskom listom i da mu to ne smeta“.

– Po oslobođenju Srbije od okupacije svi sporazumi koje je Vučič potpisao od Briselskog do Vašingtonskog će biti poništeni a u Srbiji ima mesta za sve one koji poštuju njen Ustav pa će tako i Albanci na Kosmetu biti oslobođeni od mafije i kriminala koji ih trenutno terorišu. Broj Albanaca koji svakodnevno napuštaju tzv Kosovo ili žele da ga napuste to potvrđuje i to je prava slika Kurtijeve nezavisnosti. Aljbin Kurti svoj teror nad srpskim stanovnistvom na Kosovu pokušava sa sakrije iza ukrajinskog rata. To što hapsi Srbe koji nose majice sa nacionalnim obeležjima , što Srbima nameće kulturno- istorijsku matricu Velike Albanije on skriva iza mržnje zapada prema Rusiji. Zna Kurti bolje od svih da je Kosovo Srbija – zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari