Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će plan rada nove vlade biti uskoro završen i predstavljen javnosti, dok će se o imenima ministara razgovarati za vikend.


„Najbolji recept za vladu jeste plan i vizija, a Srbija će prvi put imati kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan sa jasnim brojkama i bez besmislenih reči“, rekao je Vučić novinarima posle svečanosti povodom početka radova fabrike „Dr Etker“ u Šimanovcima.

Na pitanje o personalnim rešenjima za buduću vladu, lider SNS je najavio da će o tome za vikend razgovarati „prvo sa svojim stranačkim prijateljima, a onda i sa svima ostalima“. Konkretno upitan da li će u novoj vladi biti Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, Vučić je odgovorio da će Ljajić sigurno biti u vladi, a za Ugljanina je kazao: „Videćemo“.

Vučić je najavio da će jedna od njegovih prvih međunarodnih poseta biti poseta Sarajevu. „Može da se dogodi, ukoliko predvodim sledeću Vladu Srbije, da jedna od prvih bude poseta Sarajevu“, rekao je Vučić i precizirao da tek treba da se dogovori tačan datum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari