LSV preispituje ostanak u koaliciji sa SNS-om u Novom Sadu 1Foto: LSV (Arhiva)

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da LSV preispituje da li će ostati u „komunalnoj koaliciji“ sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na gradskom nivou u Novom Sadu.

On je istakao i da je to razlog zašto odbornici te stranke nisu bili na sednici Skupštine grada na kojoj je izabran novi gradonačelnik Milan Đurić iz SNS-a.

„Neprisustvo odbornika LSV znači da se odluka o komunalnoj koaliciji preispituje i da je to razlog neprisustva na sednicama“, rekao je Marton za Autonomiju i Betu.

Marton je dodao je da će sve biti mnogo jasnije posle Kongresa LSV koji će biti održan 19. novembra i posle izbora novog Gradskog odbora LSV u Novom Sadu, pošto je taj odbor raspušten pre dva i po meseca.

Da podsetimo, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu prisustvovali sednici Skupštine grada koja je održana 26. oktobra, na kojoj se glasalo o novom gradonačelniku.

Sednici nije prisustvovao ni član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, koji je takođe iz te stranke.

Da je koalicije Lige i naprednjaka poljuljana govorilo se još tokom avgusta, nakon što su ligaši „prespavali“ usvajanje Generalnog urbanističkog plana ove godine, za koji su kasnije istakli da ne prihvataju njegovo usvajanje, ujedno pozivajući da se razotkrije ko je tukao Novosađane koji su protestovali protiv njegovog usvajanja.

Kako je Danas ranije pisao, to je naljutilo novosadski odbor SNS, a iako je bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio kako mu je zapravo svejedno da li je LSV sa njima ili ne, nije isključeno da ih sam SNS na kraju ne izbaci iz gradske vlasti.

LSV je sa svoja tri odbornika manjinski koalicioni partner lokalne vlasti od 2016. godine i svoj podršku su dali svim dosadašnjim odlukama, osim onoj o izgradnji spornog spomenika „nevinim žrtvama 1944/45“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari