LSV: Srbija da osudi Dodikove izjave 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika da bi Srbi trebalo da napuste reč entitet i počnu da upotrebljavaju naziv država za Republiku Srpsku.

Ova izjava samo je jedna u nizu neodgovornih Dodikovih igara vatarom, koje ne mogu da donesu ništa dobro, ocenjuje LSV.

Ova stranka očekuje da će vlasti u Srbiji, kao garant Mirovnog sporazuma u Dejtonu, osuditi najnoviju neodgovornu igru Milorada Dodika i tako pokazati privrženost dobrosusedskim odnosima u regionu.

Bez potpune garancije teritorijalnog integiteteta Bosne i Hercegovine nemoguće je izgraditi čvrste temelje dobrih odnosa država nastalih raspadom Jugoslavije.

Izjave koje lako mogu da zapale ratnu vatru su veoma česte i dolaze od političkih aktera koji ne mogu da ponude rešenja za bolji život svojih građana, pa zapaljivom retorikom pokušavaju da se nametnu kao “nacionalni spasioci“, navedeno je u saopštenju LSV.

Takvi „spasioci“ moraju postati prošlost našeg ragiona, a samo jasne reakcije vladajućih struktura mogu smanjiti tenzije.Građanima Balkana ne trebaju tenzije i novi ratovi, nego radna mesta i bolji život, zaključeno je u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar LSV, Bojan Kostreš. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari