Lutovac: Vladajuća većina priziva građansku neposlušnost odbijanjem da ispuni opravdane zahteve institucionalnim putem 1foto FoNet Zoran Mrđa

„Aleksandar Vučić je preko Vladimira Orlića saopštenjem poništio odluku Skupštine. To je nasilje. A građani na protestima zahtevaju da se prestane sa svim vrstama nasilja uključujući i institucionalno nasilje“, kaže za Danas Zoran Lutovac, poslanik i lider Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, Anketni odbor je trebalo da utvrdi šta se to skriva od javnosti, o načinu i mestima gde je sistem zakazao, da dođe do dokumenata skrivenih od očiju javnosti.

„Anketni odbor je upravo trebalo da dobije odgovore na pitanja od društvenog značaja, a krivični postupak je trebalo da utvrdi ličnu odgovornost za ubice“ , ističe Lutovac.

Dodaje da je vladajuća većina pristala na osnivanje Anketnog odbora pod pritiskom građana koji protestuju protiv nasilja širom Srbije, a sada manipuliše i skriva se iza bola roditelja kako bi onemogućila da to skupštinsko telo zaista ispuni svoj zadatak.

„To će samo pojačati odlučnost građana da istraju u opravdanim zahtevima. Odbijanjem da ispune opravdane zahteve institucionalnim putem vladajuća većina priziva građansku neposlušnost“, zakjučuje Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari