Malići: Očekujem dogovor o manjoj korekciji granica

Povodom najave susreta kosovskih i srpskih zvaničnika sa Merkelovom i Makronom u Berlinu

Ostavite komentar


  1. Razmena teritorija je moguća ali samo između Srbije i Albanije.
    Za neupućene to se desilo 1927. godine, kada je korigovana granica na Ohridskom jezeru.
    Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca je ustupila deo teritorije na obali Ohridskog jezera južno od Struge, za deo teritorije oko Manastira Sveti Naum južno od Ohrida.
    Vreme je da Srbija nakon 200 godina ponovo izađe na Jadransko more!

        1. Mi nismo iluzijama rekli GOVORI ALBANSKI DA TE CEO SVET RAZUME nego naucilismo pa i ciganski znati je + joto vise jezika govori vise si bogat , evo nama je pomoioglo znanje serpskog jezika da vas saverseno poznamo kao narod a vi onama neznate nista samo o nekim pretrosudama Albanci su ludi sa „repom“ i sta znam ja o vasim bolesnim mislenima prema drugima !!!

          1. @U.S of Albania
            Licno, imao sam mnogo bolje misljenje o Albancima dok ovde nisam procitao gomilu komentara ovakvih kao ti. Nadam se, pre svega zbog samih Albanaca da su ovakvi ipak manjina a ne vecina medju Albancima Znanje drugih jezika oplemenjuje i omogucava priblizavanje pripadnika razlicitih naroda, tebi i slicnima sluzi kako bi svoje zatucano, nacional-sovinisticko mantranje rasipao na jos jednom jeziku osim na albanskom.

          2. Dzaba tebi znanje srpskog kada ne dobacujes dalje od prosecnog albanskog nacionaliste. Ti si primer da znanje jezika ne dovodi automatski do prosirivanja vidika.

    1. koliko ka znam za teritoriju oko i za manastir sveti naum kraljevina shs je ustupila teritoriju i nekoliko sela u oblasti makelare kod debra. tako je kralj menjao ono što nije njegovo .

  2. Manje više ispravna razmišljanja političkih komentatora. Da Vučić, Tači, Mogerini i ostali učesnici ove ujdurme, ne muljaju ispod stola (prikrivaju prave namere), bilo bi lakše svima. Sve što se radi tajno je nekakva prevara, inače ne bi moralo da bude tajno. A da će se zakuvati na Balkanu posle promene granica, hoće svakako (samo se nadam bez prolivanja krvi).

  3. Da sumiramo. Malici niti zna zasto se organizuje taj sastanak u Berlinu, niti zna da li se nesto dogovorilo, ne zna ni da li se „nesto valja u pozadini“, nije vis eni savetnik rame, veze nema ali je to sasvim dovoljno da bude objavljen u Danas-u. Zaista, vrgunski i nadasve profesionalni novinarski standardi.

  4. Ko o čemu Šiptari o „razmeni teritorije“ – misle: Srbija da menja svoje za svoje?!
    Utuvite: Kosovo i Metohija nikada neće biti Arnautsko. Postoje tapije, knjige starostavne, dokazi – vi nemate ni tarabe starije od 100 godina.
    Imate državu, i ako ste je dobili na tanjiru, zahvaljujući glupim Karađorđevićima i kvarnim Englezima, jer ni metak niste ispalili na Osmanlijske okupatore, i ako je cela Albanija zemlja Srpskih velikaša; zna se kako ste majorizirali Srbe: terorom, ubistvima i genocidom, manje od 5% kupovinom. Zatiranjem i grobalja – sumanutim razmnožavanjem i useljavanjem iz Albanije, pod lažnim izgovorom „bežanje od Enver Hodže“. Postoje knjige državljana, posedovne knjige, umrlih, rođenih – pa da se svedu računi.
    Zašto bi Malići imali dve države: Albaniju iz koje su na KiM neovlašćeno došli 1908, i Kosovo koje su okupirale NATO zemlje?
    Međunarodno pravo zna za pojam REPATRIJACIJE: svi došli posle 1912. se moraju vratiti odakle su došli, i njihovi potomci. Onih došlih do 1912. ima ispod 400 hiljada. Srba na KiM danas ima oko 230.000, plus preko 250.000 prognanih – to je onaj odnos, malo na štetu Srba, kao 1912. – kad su Šiptari dobili Albaniju a Srbi se oslobodili osmanlija.
    I samo, sećam se „prijateljskog“ ćaskanja s Ibrahimom Rugovom: jeste da je Kosovo vaše, Srpsko, ali mi imamo plan da vam ga otmemo!

    1. Ako je tako Momcilo,onda Srbima ne preostaje drugo, nego da pakuju kofere i vrate se majci Rusiji i Karpatima.

      1. Ko si ti da nekoga teraš, prvo Srbi su odavde sa Helma, pogledaj dnk analize, drugo ti bi onda mogao za tursku ili na Ural.

      2. Nema problema, nisu Karpati tako losi, samo dobro bi bilo i vi da se vratite odakle su vas Turci dovukli, braca Ceceni pitaju kada cete nazad, culi da se nikako niste snasli.

      3. Ne-Hajro (nisi Srećko = Hajro), ime ti asocira na prevernika – danas Srbina Muhamedanske veroispovesti:
        Tu ujdurmu oko „Karpata i Rusije“ možeš mačku o rep, ili urolaš pa u zadnjicu: većina Srba se nije doselila na Balkan – već na njega VRATILA. Deo Srba i nije u Velikom potopu, s Germanima, Romanima, Ostrogotima i dr, ni doživeo katastrofu, već su ostali na visokim planinama Istočne Srbije – današnji Vlasi – najstariji Srbi, govore „skoro“ kao Rumuni, ALI – nikada nisu imali rumunska imena i prezimena, i najvažnije – imaju Krsne slave!
        Dakle, već od Ararata, pa sve do IZA Himalaja, svi savremeni narodi Evrope, osim Grka, Mađara i Finaca, su se VRATILI ma tlo Evrope. I to pre više od 10, verovatno i više od 12.000 godina.
        Pretprošle godine je Benjamin Netanjahu javno izjavio: Srbi i Jevreji imaju tradiciju saradnje i borbe za opstanak VIŠE od DESET HILJADA GODINA.
        Srpska srednjevekovna, uređena i prosperitetna država, nije nastala preko noći, već milenium i više – a što su većina tragova izbrisana, ili „zaboravljena“ – pa zahvaljujući Vatikanu i narodima nastalim od Srba!
        Naći izjave profesora sa Harvarda, Anatolija Kljosova, koji je naučno dokazao da Srbi JESU najstariji narod u Svetu, da su svi Arijevski narodi poreklom od Srba…
        Uostalom, Srpski kalendar je od 14. marta – 7528. godina: tako je napisano iznad zapadnih vrata u manastiru Visoki Dečani, u Lepenskom Viru, u Vinčanskoj kulturi…
        Dakle, jasna je neprekinuta mržnja mnogih prema Srbima – to je poznata mržnja prema svojim korenima i poreklu.
        A Albana – pokrajina u Dagestanu, odakle su se Albani kretali obodom Afrike, do naspram Sicilije – odakle su prešli na Italijansku čizmu, u Toskanu, a naročito u Južnu Italiju. Osnov za jezik su uzeli Toskanski dijalekt – 1979.
        Svi se trude da dokažu neko svoje poreklo – osim Srba: mi znamo da smo oduvek Sorabi – miljenici Božiji.
        I poodavno nam je namenjeno iskušenje – mislim da smo pri kraju patnji…

    2. Vi Srbi ne poznajete istoriju od pre nekoliko godina a dicite se na nekakvu „Srpsku Carevinu“ pre vise vekova odnosno u vremenu kada Srba uopste nije ni bilo… Pa znate li vi uopste nesto o nastanku Nacija? Smesno jeste ali pre svega zalostno.

      1. @Bashim

        Ti ces da objasnis i kako nastaju nacije i istoriju. Mora da si priznati istoricar sa doktoratom sa MegaGiga univerziteta u Kukesu.Samo, te bajke u koje verujete, tesko da ce proci, mozda kod ovih od tri godine i mladje.

  5. Ta tvorevina na Kosovu je protektorat. Nikada od te tvorevine nece biti prava, suverena i nezavisna drzava ma sta mastali albanski nacionalisti i njihovi simpatizeri. Nikakve razmene teritorija nece biti, narocito Srbi nece menjati sever Kosova koji kontrolisu za tzv.“ presevsku dolinu“ koju takodje kontrolisu. Malicijeva porodica je inace iz Albanije, pa ako Malici i slicni ne mogu da zive bez albanske drzave, neka razmisli o povratku odakle su i dosli na Kosovo.

    1. Sever Kosova ne kontroliset nego serbe manipulisete kao u Hervatsku i BiH a ne samo nego i u Cernom Goru itd itd a gde god ste ih manipulisali nisu dobro prosli

      1. Svaka diskusija sa tipicnim ispranim mozgom Veljike Aljbanije je jedno ogromno gubljenje vremena… Tako da…

        1. KO MI REKOSE ONI KOJI SU POCINILI TOLIKO RATOVA I ZERTAVA ZLOCINA DA PRAVE veliku serbiju A DOBILU MALU A I SRAMNU SA PUNOM RATNIH ZLOCINACA U HAGU … TAKO DA …

          1. Cak i ova „mala“ Srbija je veca i znacajnija i od Albanije i od „republjike kosova“ zajedno. Neko ko ima ratne zlocince haradinaja i Tacija za premijera i predsednika i neko ko je do „drzave“ dosao muljanjem, zlocinima, etnickim ciscenjem, bi zaista trebao da zna kada mu je pametnije da cuti. Tako da…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.