Marija Obradović: Vučićev sam odani saradnik 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Redakciji našeg lista juče je stigao dopis iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koji prenosimo u celosti.

„U skladu sa članom 83 stav 1 i članom 86 stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“, br. 83/14, 58/15 i 12/16 – dr. propis), u prilogu Vam dostavljamo odgovor ministra državne uprave i lokalne samouprave Marije Obradović na tekst sa nadnaslovom ‘Kakva je politička sudbina potpredsednice SNS koja je ‘na ledu’ zbog ‘afere Gakovo'“ i naslovom ‘Obradović može lako u Stefanovićev tabor‘, koji je objavljen u dnevnim novinama Danas 19. maja 2021. godine, na naslovnoj i na strani 2. Odgovor kojim Vam dostavljamo potrebno je da objavite bez odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju vaših dnevnih novina od prijema ovog mejla, kako je to propisano članom 87 stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima, i to u svemu na način propisan odredbama čl. 96 i 97 navedenog zakona, sa najavom na naslovnoj strani i sa odgovorom objavljenim na strani 2. Molimo Vas za povratnu informaciju i prelom teksta na uvid.

Poštovani gospodine Petroviću, čestitam Danasu što je oborio rekord, koji nije uspeo da postavi nijedan tabloid u Srbiji, da svaka rečenica, naslov, nadnaslov, pa čak i potpis za sliku u tekstu bude neistiniti. To je, nažalost, posledica što ste se prodali Šolaku i Đilasu i nadam se da ste ovim lažnim naslovima bar uspeli da podignete tiraž.

Daleko važnije, Đilasu se neće ostvariti želja da vidi kako Vučića napuštaju najodaniji saradnici, jer u Srpskoj naprednoj stranci postoji samo jedan tim, Vučićev tim. Od osnivanja Srpske napredne stranke, preko poslaničkog mandata, do mesta ministra u Vladi Republike Srbije, ja sam odan saradnik predsednika Vučića i to ću ostati dokle god on to bude želeo i bude mu potrebno.

Kad prepisujete tabloide i tvrdnje „izvora Danasa“, morate da makar odglumite profesionalnost, da odete u Gakovo, proverite tu farmu, činjenice na kraju krajeva, mogli ste i da me pozove, opet da makar fingirate profesionalnost.

Protiv ovakvih laži ne vredi se boriti činjenicama i ne smatram da vam dugujem bilo kakve odgovore, a onoj trojici iz službe koji se bave smišljanjem lažnih vesti i afera i poturaju ih amaterskim medijima, bolje bi bilo da se bave svojim profesionalnim poslom, poput otkrivanja ko je prisluškivao predsednika države. S poštovanjem, ministar Marija Obradović.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari