Marinika Tepić o mogućem zamrzavanju evropskih fondova Srbiji: Normalno da EU ne želi da ulaže novac u izbornu krađu 1Foto: Print screen N1

„Možda bi trebalo da nam dozvolite da govorimo o toj odluci (ukidanju predpristupnih fondova EU). Videla sam napise u tabloidima da se optužujemo mi da mrzimo Srbiju, da prizivamo sankcije protiv naroda, države, jer gospodin Vučić smatra da je država on – rekla je Marinika Tepić danas na panelu Srbija na raskrsnici u Evropskom parlamentu.

„Možda da nama dopustite da objasnimo neke stvari, jer režim to predstavlja na potpuno suprotan način od onoga što je zamisao. Normalno da EU ne želi da ulaže novac u izbornu krađu“, rekla je.

Viola Fon Kramon, poslanica EP iz redova Zelenih, rekla je na panelu da moguće zamrzavanje i obustavu evropskih fondova, to nije upereno protiv građana Srbije“.

„Moramo da pokažemo predsedniku i vladajućoj stranci, da to više nije prihvatljivo. Došao je trenutak kada moramo dublje da se zamislimo i pogledamo šta se dešava sa novcem, želeli bismo da imamo reviziju, istragu, da dođe do ad hok misije, sa tim instrumentom možemo da proverimo da se novac troši na pravi način“, istakla je Fon Kramon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari